Ceturtdien, 26.novembrī, Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē ģimenes, draugu un interesentu lokā māksliniece Anna Heinrihsone atklāja savu personālizstādi "Summa".

Lielāko, kāda līdz šim jelkad bijusi, atzina māksliniece izstādes atklāšanā. Anna Heinrihsone arī neslēpa, ka šajā ekspozīcijā ir "atkailināta un atklāta”. Māksliniece eksponējusi gan jaunus darbus, gan savu diplomdarbu – tērpu skices teātra izrādei. Starp citu, tieši ar saviem scenogrāfijas un kostīmu skiču darbiem Anna nelīdzinās vecākiem, bet savam skolotājam Andrim Freibergam. Strādājusi arī Liepājas teātrī, un, kā atzina teātra uzvedumu daļas vadītāja Aurika Feldmane, viņa labprāt Annu redzētu teātrī atkal. Taču pašreiz māksliniecei jāpabeidz darbs pie Rēzijas Kalniņas iestudējuma Nacionālajā teātrī "Cilvēks, kas smejas".

Līdzās gleznām muzeja izcilajās vitrīnās (mākslinieces māte, gleznotāja Helēna Heinrihsone, tās salīdzināja ar Luvras vitrīnām) izstādīti personīgi un māksliniecei nozīmīgi priekšmeti no Annas bērnības līdz mūsdienām. Kolekciju papildinot, vecāki – Helēna un Ivars Heinreihsonis – māksliniecei dāvināja koka lelli – klaunu, kas reizē ar Ziemassvētku dāvanām pirkts tepat Liepājā, Fonteina viesnīcas veikaliņā Dzirnavu ielā.

Izstāde apskatāma līdz 27.decembrim.

Piedāvājam ieskatu izstādes atklāšanas svētku gaisotnē.