Par centrālo kultūras dzīves notikumu piektdien, 7.augustā, Liepājā kļuva Egona Peršēvica izstādes "мāксла" atklāšana Liepājas muzejā, kas pulcēja neredzēti lielu interesentu skaitu.

Seši darbi, divi no kuriem skatāmi muzeja pagalmā – tūlīt aiz ieejas vārtiņiem un dziļāk pagalmā, kopā ar Lienes Zīvertes mini esejām un idejas fonu paskaidrojošām bildēm pie katra no darbiem, tāds ir izstādes ārējais rezumējums.

Mākslinieks par savas izstādes būtisku sastāvdaļu sauc arī tās atklāšanu, kurā bija viss, kam tādās reizēs jābūt, un vēl vairāk. Netrūka ne amatpersonu – muzeja direktores Daces Kārklas, mākslinieka darbavietas Liepājas dizaina un mākslas vidusskolas direktores Smaidas Rubezes, “Lielā dzintara" un domes pārstāvju – cildinošo uzrunu, ne māksliniekam veltītu svētku fanfaru to autora Oleksija Demčenko un Kārļa Caltlaka izpildījumā, ne lieliskā “Labieša" ķimeņu alus paša brūvera Reiņa Pļaviņa glāzēs pildīta, ne saules nogurdinātā Luija Fonteina muzikālā veltījuma māksliniekam, ne saviesīgu un omulīgu sarunu, ne ziedu, ne izstādes autora “Paldies".

Piedāvājam video ieskatu izstādes atklāšanā. Mākslinieks sižetā komentē ekspozīcijas centrālo darbu “Te".