Piektdien, 17.oktobrī,  pulksten 18 kopā ar Jāni Strazdu un Aivaru Hermani savu personālizstādi “Debesis karstas” Liepājas muzejā atklās Igo. Būs arī grāmatas ar tādu pašu nosaukumu atvēršana.

Pirmdienas pievakarē trīs Liepājas muzeja izstāžu zālēs, kur vēl nupat bija skatāmas Ivara Heinrihsona balerīnas, piedurknes atrotījis, savu personālizstādi iekārtoja Rodrigo Fomins, plašāk pazīstams kā Igo. Asistējot muzeja māksliniecei Aldai Timbrai un Igo palīdzei – dizainerei Gitai Straustiņai, mākslinieks nēsāja melnbaltus un krāsainus ofortus, kā arī paša autora īpašajās tehnikās veidotās grafikas no vienas telpas otrā, no vienas sienas pie otras, izmēģinot, kur un kādu citu darbu „kompānijā” katrs no tiem vislabāk izskatīsies.

Redzams, ka nav nemaz tik vienkārši rast visprecīzāko risinājumu, savietot tematiski tik atšķirīgos darbus. „Tēmu ir tik daudz un dažādas, jo arī domas galvā man ir daudz un dažādas,” skaidro autors. Te ir cikli „Zeme” un „Uguns”, te ir Jūrkalne, te ir Toskāna, te ir „Slāpes”, kas tik ļoti patīk Aldai Timbrai, un te ir „Ziemassvētku stāsts”, kas ir pirmais solis Igo nākamās grāmatas virzienā, te ir šampanieša salūts vai poga, kas aizlido, – ironiski un, Igo vārdiem runājot, – kičīgi darbi.                                                                  

Šī būs lielākā no visām līdzšinējām izstādēm, palepojās mākslinieks. Apmēram divas trešdaļas no Liepājā skatāmajiem darbiem nesen bijuši izstādīti Pēterburgā, Krievijā.

Ja trijās muzeja pirmā stāva zālēs galvenokārt būs grafikas, tad ceturtajā, kur kādreiz slavenās Bonica kafejnīcas vitrīnas vēl gaida brīdi, kad tur sāks darboties muzeja kafejnīca, būs skatāms Igo jaunākās aizraušanās rezultāts, proti, dizaina priekšmeti – krūzes, krūzītes, sveces – ar Igo grafiku attēliem (svecēm sadegot, zīmējums, kas veidots uz karstumizturīgā pauspapīra, saglabājas!), galdauti, šalles, rudens un ziemas pastkartes ar mākslinieka paša dzejoļiem.

Izstādes atklāšanu ievadīs Igo jaunākās (trešās) grāmatiņas „Debesis karstas” (arī tā ilustrēta Igo zīmējumiem un grafikām) atvēršana. Skanēs ne tikai dzeja, bet arī mūzika – kopā ar Igo būs Jānis Strazds un Aivars Hermanis.

Jau agrāk līdzās dziesmu un literāru darbu sacerēšanai Igo mēdza iemēģināt roku mākslas jomā, piemēram, rīkodams Jūrkalnes plenērus un pats tajos piedalīdamies, bet grafikas tehniku pamēģinājis pirms gadiem četriem, un liepājniekiem par pārsteigumu nelielu savu darbu izstādi pirmo reizi parādīja pērn. 

Par savu skolotāju šajā jomā jaunais mākslinieks sauc mākslinieci-grafiķi  Neli Zirnīti, kuras oforta darbnīcā top arī Igo darbi.