Ceturtdienas, 25.septembra, pēcpusdienā Kuršu laukumā 7 kādreizējā Bērnu mākslas skolas direktore Ilze Elizabete Rasa vēra durvis radošās pilnveides studijai "Māksla pasāža RADI".

Kā studijas atklāšanā sacīja pati tās vadītāja, „Māksla pasāža RADI“ darbojusies jau iepriekš gan radošo darbnīcu veidā, gan plenēros. Taču nu beidzot studijai ir gan pašai savas plašas telpas, gan licencētas mācību programmas, ko piedāvāt bērniem un pieaugušajiem. „Šie ir īpaši svētki, saviļņojošos brīdis, taču nu, kad viss ir padarīts, iestājies arī miers,“ atzina Rasa.

Lai iekārtotu telpas un izveidotu programmas, ieguldīts liels darbs.

Studiju jaunajās telpās sveikt bija ieradies arī domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, kurš vēlēja „veiksmi, darbaprieku un izdošanos“, arī pārstāves no Kultūras pārvaldes un Izglītības pārvaldes, esošais sadarbības partneris – Grobiņas Mūzikas un mākslas skola, un nākamais partenris – Liepājas Universitātes zinātnes un inovāciju parks, bijušie Bērnu mākslas skolas audzēkņi un citi.

Vairāki sveicēji uzsvēra tieši studijas vadītājas personības nozīmi, jo viņas „starojums un radošums iedvesmo visus“ (Edīte Plamše).
"Māksla pasāža RADI" piedāvā šādas interešu izglītības programmas un pieaugušo neformālās izglītības programmas: Grafika, Gleznošana, Interjera dizaina pamati, Rokdarbi – tekstila dizaina pamati, Tērps – stila un koptēla veidošanas pamati, Vizuālās komunikācijas un reklāma, Vizuāli plastiskā māksla – dizaina pamati, Datorgrafika u.c.

Jau vēstīts, ka studijā Liepājas bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem būs iespēja apmeklēt vispusīgas, izglītojošas un radošas nodarbības.

Jaunajās telpās atklāta arī pirmā bērnu darbu izstāde, kurā apskatāmi studijas organizētajās radošajās darbnīcās un mācību procesā tapušie bērnu darbi, kā arī Grobiņas Mūzikas un mākslas skolas skolēnu darbi.

Izstādē apskatāmas arī mini plenērā "Teodora Breikša ielas prortrets" zīmētās grafikas. Darbos bērni interesantās un neparastās kompozīcijās attēlojuši svētku noskaņu un ielai raksturīgākās vietas.

Novembrī savu pirmo personālizstādi studijas telpās iekārtos bijušais Bērnu mākslas skolas audzēknis, talantīgs gleznotājs Eduards Guzejevs.

Sestdien, 27.septembrī, ikviens interesents no pulksten 11 līdz 15 tiek aicināts uz "Māksla pasāžas RADI" atvērto durvju dienu un radošajām darbnīcām, līdzi ņemot divas tukšas konservu bundžas.