Abiem Liepājas koriem – “INTIS” un “Laiks” – dalība starptautiskajā koru konkursā Rimini (Itālija) 25. – 28.septembrī ne tikai sākās, bet arī beidzās veiksmīgi.

Sevišķi veiksmīgs konkurss bija korim „Laiks”, kurš grūtajā 13 jaukto koru konkurencē („B” kategorija) ar 88,25 punktiem izcīnīja pirmo vietu. Savukārt koris „INTIS” šajā kategorijā palika piektais (81,23 punkti) un ieguva Sudraba diplomu. Otro vietu ieguva koris no Kolumbijas (88, 06 punkti), trešo – no Indonēzijas (85,33 punkti), bet ceturto – koris no Polijas (83,83 punkti).

Jau vēstīts, ka koris “Laiks” Garīgās mūzikas („E”) kategorijā izcīnīja 1.pakāpes Zelta diplomu un Bronzas medaļu, bet koris “INITS” Bronzas medaļu un Zelta diplomu izcīnīja tautas mūzikas („D”) kategorijā.

Kā portālam skaidroja kora “INTIS” diriģente Ilze Valce, 3.vieta kā sporta sacensībās nes sev līdzi bronzas medaļu, bet pēc punktiem – 86,58 – atbilst Zelta diplomam. No otrās vietas ieguvēja, Indonēzijas kora, „INTIS” atpalicis tikai par 0,02 punktiem. Savukārt pirmās vietas ieguvējs, koris “Tonos Humanos” no Brazīlijas savu Zelta diplomu ieguvis ar 88,23 punktiem.

Kori „Laiks”, kurš bronzas medaļu Garīgās mūzikas kategorijā izcīnīja ar 85.08 punktiem, apsteigušais koris no Polijas ieguva 87,21 punktu, bet pirmās vietas ieguvējs Indonēzijas koris – 88,65 punktus.

Rimini starptautiskā koru konkursa žūrijas priekšsēdētājs bija diriģents Romāns Vanags.

Vairāk par konkursu tā lapā facebook.com, kā arī http://www.riminichoral.it