Kamēr Liepājas muzeja darbinieki no Minskas Baltkrievijā ved mājās Liepājas mākslinieku darbus, ar plašu ekspozīciju Liepājas muzejā viesojas jūrmalnieki.

Respektablo Jūrmalas mākslinieku pulku izstādē "Jūrmalas mākslinieki Liepājai" pārstāv 44 autori, kas ir tikai nepilna puse no šīs pilsētas mākslinieku profesionālās apvienības – vienas no vecākajām un daudzskaitlīgākajām Latvijā.

Tikties ar kolēģiem, daudzi no kuriem paši bija ieradušies uz izstādes atklāšanu, un iedvesmoties no viņu darbiem šoreiz bija vēlējušies daudzi Liepājas mākslinieki, un izstādes atklāšana trešdienas vēlā pēcpusdienā muzeja lielajā izstāžu zāle bija pārpildīta.

Atklāšanas runas bija īsas un kodolīgas, daudz labprātāk mākslinieki diskutēja paši savā starpā.

Jūrmalniekus sveica gan muzeja, gan Liepājas kultūras pārvaldes pārstāvji, savukārt liepājniekus uzrunāja pašreizējais Jūrmalas mākslinieku apvienības vadītājs Dzintars Adienis.

Izstādē pārstāvēti dažādi žanri – glezniecība, akvarelis, fotogrāfija, keramika, tekstīlijas. Izstādes autoru vidū ir Pēteris Postažs, Andreja Ģērmanis, Jānis Andris Ošs, Olita Gulbe, Maira Veisbārde, Imants Ozoliņš, Andris Bērziņš, Antra Jāņkalne, Ilda Sīlis, Rudīte Jēkabsone, Inese Āboliņa un Edīte Zvagule, Ivans Pustoškins, Baiba Māzere, Andra Švalbe, Rita Eglīte, Stefans Močuļskis, Ina Inta Liniņa-Ozoliņa, Andris Sīmanis, Ivars Krūmiņš, Jevgenijs Pugins, Inguna Kalniņa-Pētersone un citi.

Izstāde būs skatāma līdz 26. jūlijam. Ieeja bez maksas.