Svētdien, 28.augustā, pulksten 17 Sv.Trīsvienības katedrālē šās vasaras ciklu "Mūzika dievnamam" noslēgs latviešu izcelsmes brazīliešu ērģelnieks Kristiāns Ricoto.

Aizvadīta vēl viena Liepājas ērģeļmūzikas vasara. Sesto gadu Sv.Trīsvienības katedrālē ik svētdienu skan brīnišķīgais instruments, ko vēlas dzirdēt ne tikai liepājnieki, bet arī pilsētas viesi. Pēc maijā-jūnijā veiktajiem restaurācijas darbiem, ērģeles ir dzirdami labākā tehniskā stāvoklī. Vairs nav jāuztraucas, ka izpildījuma laikā iemaldīsies mākslinieka nereģistrētas skaņas.

Jūnijā, kamēr ērģeles tika remontētas, dievnamu priecēja citi instrumenti dažādos salikumos ar lieliskām programmām. Virtuozie mūziķi – čellists Ruslans Vilenskis (Latvija-Vācija) kopā ar bandoneonists Paolo Ruso (Itālija-Dānija), jauktais koris "INTIS" Ilzes Valces vadībā, vijolniece Ilze Zariņa, čellists Ēriks Kiršfelds, baroka mūzikas interpreti vijolniece Iveta Dejus, čelliste Danuta Ločmele un ērģelniece, kas koncertā izmantoja savu pozitīvu – Līga Šteinberga.

Jūlijā un augustā mūzikas instrumentu karaliene – ērģeles atgriezās muzikālajā apritē, un klausītāji varēja baudīt latviešu ērģelnieču izvēlētās programmas. Bet 2016. gada ērģeļmūzikas vasaru Liepājā noslēgs Brazīlijas ērģelnieks Kristiāns Ricoto. Laikā, kad aizvadītas vasaras olimpiskās spēles Rio un tik daudzi vēl jūsmo par Brazīliju, būs interesanti dzirdēt temperamentīgā jaunā mākslinieka koncertu Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē. Vēl jo vairāk tāpēc, Kristiāna vecvecāki ir nākuši no Liepājas.

Kristiānam Ricoto (Cristiano Rizzotto Vidal Pessoa) ir doktora grāds ērģeļspēlē, baznīcas liturģiskajā un sinagogas mūzikā.

2010. – 2011. viņš kļuvis par ērģelnieku Riodežaneiro benediktīniešu abatijā, kurā atrodas vecākās ērģeles Dienvidamerikā.

2011. – 2013. Kristiāns Ricoto bijis rezidējošais ērģelnieks Vašingtonas Metodistu baznīcā, kuras dievkalpojumi katru svētdienu tiek pārraidīti nacionālajā radio.

Sākot no 2012. gada, viņš uzstājas ar ērģeļu solo koncertiem ASV, Brazīlijā un Argentīnā.

Savā facebook.com lapā Kristiāns Ricoto 18.augustā saviļņots paziņojis, ka kļuvis par ērģelnieku un kormeistaru Labā Gana katoļu baznīcā Goldenveli (Golden Valley), Minesotā, ASV. Raugoties uz tuvojošos koru sezonu, Ricoto savus sekotājus aicina pievērt uzmanību arī “dažiem Latvijas koru repertuāra dārgakmeņiem”.

Kristiāns Ricoto ir Brazīlijas Mūzikas ordeņa biedrs, vēsturisko ērģeļu savienības biedrs un komponists. Viņa "Toccata" izdota izdevniecības namā "Wayne Leupold Editions" (2014). Ērģelnieks ir arī mūsdienu komponistu jaundarbu izpildītājs. Daudzi no komponistiem savus skaņdarbus veltījuši tieši Kristiānam Ricoto.

Liepajā jaunais ērģelnieks un komponists pirmo reizi viesojās pagājušajā vasarā.