Liepājas teātra aktieri Jānis Dreiblats un Gunārs Kugrēns piedalīsies koncertuzvedumā "Ja mana dzīve būtu tik mana vien..." par godu režisoram, dramaturgam, pedagogam Kārlim Pamšem.

Muzikālā pedagoga Edgars Kramiņa vadībā top koncertuzvedums "Ja mana dzīve būtu tik mana vien..." par godu režisoram, dramaturgam, stāstniekam, teātra vēsturniekam un pedagogam Kārlim Pamšem, kuram martā apritētu 100 gadi, inform LETA.

Koncerts Pamšes dzimšanas dienā 31.martā pulksten19 izskanēs jubilāra dzimtās puses Madonas kultūras namā, bet 5.aprīlī pulksten19 Rīgā, kultūras pilī "Ziemeļblāzma", kurai pretim Pamše nodzīvoja sava mūža pēdējos 15 gadus.

Koncertā piedalīsies viņa audzēkņi un kolēģi no Nacionālā teātra – Māra Zemdega, Mihails Kublinskis, Rasma Garne, Ģirts Jakovļevs, Liepājas teātra – Jānis Dreiblats un Gunārs Kugrēns, Rīgas Muzikāli poētiskā teātra – Lauma Ābele, Aija Smiltēna un Lolita Mediņa, dziedātāji Ingus Pētersons, Ginta Vikmane, Juris Vizbulis, Anete Liepiņa, kā arī Klasiskās un mūsdienu vokālās mākslas studijas "Harmonija" audzēkņi.

Koncertuzveduma mākslinieciskais vadītājs ir Kramiņš, bet muzikālais vadītājs un koncertmeistars Gints Bērziņš. Skatuves ietērpu veido Nadežda Demidova.

Pamšes mūžs 21 gadu bija saistīts ar Latvijas Nacionālo teātri, 23 gadus ar Rīgas Operetes teātri un desmit gadus ar Rīgas Muzikāli poētisko teātri. Vienlaikus viņš daudzu gadu garumā aktīvi darbojās Latvijas radio kā aktieris, režisors, dramaturgs, tulkotājs, stāstnieks un sarakstīja apmēram trīsdesmit teātra mākslai veltītu grāmatu, dramatizējumu un lugu.

Pamše mūžībā aizgāja 2015.gada 9.septembrī 98 gadu vecumā.