Trešdien, 5.augustā, pulksten 17 Liepājas muzejā atklās Jūrmalas mākslinieku Inas Intas  Liniņas–Ozoliņas un Imanta Ozoliņa darbu izstādi "Kurzemes ceļos".

Tie ir abu radošo personību ceļojuma atspoguļojums pa senās Kurzemes un Zemgales hercogistes zemi, informē Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Izstādē būs skatāmas Inas Intas Liniņas–Ozoliņas fotogrāfijas un Imanta Ozoliņa grafikas. Mākslinieku pāris Ina Inta Liniņa–Ozoliņa un Imants Ozoliņš ir ne vien aktīvi Jūrmalas mākslas dzīves dalībnieki, bet arī kultūras norišu veidotāji.

Ikdienas aktivitātes ir gan Jūrmalas mākslinieku biedrības pavasara un rudens kopizstāžu rīkošana izstāžu zālē "Inta un Imants Ozoliņi" Vaivaros, gan piedalīšanās starptautiskās grāmatzīmju biennālēs un konkursos.

Abu mākslinieku vaļasprieks ir ceļošana. Tas radījis iedvesmu veidot ceļojuma piezīmes gan par iepazītajām pilsētām, gan par sastaptajiem cilvēkiem. Latvija un Kurzeme kā ceļojumu galamērķis ir bijusi pateicīga, lai atklātu abu mākslinieku skatījumu par bijušās Kurzemes un Zemgales hercogistes  pilsētām.

Izstādē "Kurzemes ceļos" grafikās un fotogrāfijās abi mākslinieki piedāvā savu skatījumu par Kurzemi. Ekspozīciju papildinās arī režisores Ilzes Zicānes veidotā, 26 minūšu dokumentālā filma "Ozoliņš un Ozoliņa", kas stāsta gan par abām radošajām personībām.

Grafiķis Imants Ozoliņš – dzimis 1930.gada 3.jūlijā, Rīgā. Līdz 1996.gadam Imants aktīvi strādājis lietišķās grafikas jomā. Viņš  veidojis grafiskās zīmes uzņēmumiem "Latvijas balzāms", "Latvijas Loto", "Inkomerc" un daudzām citām.

Vēl šodien "Latvijas balzāma" pudeles  rotā  viņa zīmētās etiķetes. Latvijas Armijai uzdāvinājis emblēmas un karoga skices, kuras ir realizētas. Latvijas Pastam zīmējis aploksnes, pirmo  dienu zīmogus un markas. Viņa otas pieskāriens veidojis pāri par 3500 ex–libris. Andra Kolberga "Lasāmgrāmata par Rīgu, tās priekšpilsētām un kurortpilsētu Jūrmalu" veidota ar Imanta grafiku ciklu "Rīga gadsimtos" un "Jūrmala", savukārt, kriminālromāns "Sarkans automobilis melnā naktī" papildināts ar ex–libris ilustrācijām.

Imanta Ozoliņa darbi eksponēti grupu un personālizstādēs Rīgā, Jūrmalā un citviet Latvijā, kā arī ārvalstīs – Čehijā, Beļģijā, Itālijā, Krievijā, Lietuvā. Darbi ir muzejos un privātkolekcijās, kā arī pie ex–libris īpašniekiem  Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Austrālijā, Kanādā, Francijā un citur. Mākslinieks aktīvi piedalās arī mazo grafikas formu biennālēs un konkursos – Viļņas biennālē, Ķīnā, Čehijā, Bulgārijā, Krievijā.

Ina Inta Liniņa–Ozoliņa ir jūrmalniece jau sestajā paaudzē. Kad 1990–tajos gados tika atgūti nacionalizētie īpašumi Vaivaros un viņa atgriezās Jūrmalā uz pastāvīgu dzīvi, līdz ar viņu pilsētā ienāca arī Intas vīrs – grafiķis Imants Ozoliņš.

Jūrmalas mākslinieku iedrošināta, kopš 2000. gada beidzot saņēmusi drosmi parādīt arī savus darbus – pazīstamu cilvēku  portretus un ceļojumos redzētās vietas, no kurām daudzas kalpojušas par pamatu Imanta Ozoliņa grafikām. Izstādes abi mākslinieki veido kopā, tā papildinot viens otru. Pašlaik abi aktīvi piedalās pilsētas mākslinieku grupas darbībā un kopējās izstādēs.

Jūrmalas mākslinieku Inas Intas Liniņas–Ozoliņas un Imanta Ozoliņa darbu izstādi "Kurzemes ceļos" Liepājas muzejā skatāma no 5.augusta līdz 30.augustam.