Dailes teātrī, kurš trešdien, 31.augustā, sāk jauno sezonu,  vienu iestudējumu veidos arī Liepājas teātra mākslinieciskais vadītājs Herberts Laukšteins.

Laukšteins iestudēs Vecgada koncertu, kura pirmizrāde paredzēta 16.decembrī. informē LETA.

Sezonu Dailes teātris sāk ar bērniem veltītā darba "Toma Sojera piedzīvojumi" pirmizrādi, to iestudējis režisors Dmitrijs Petrenko.

Savukārt jau septembrī uz lielās skatuves pirmizrādi piedzīvos Dž.Dž.Džilindžera iestudējums "8 mīlošas sievietes". Tā būs izrāde par sieviešu izmisumu un vientulību, tā būs taustīšanās pa sieviešu dvēseļu tumšajiem kambariem. Izrādē spēlēs astoņas izcilas aktrises: Rēzija Kalniņa, Lilita Ozoliņa, Vita Vārpiņa, Indra Briķe, Kristīne Nevarauska, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Dārta Daneviča un Lelde Dreimane.

Uz lielās skatuves ar izrādi "Peldošie-ceļojošie. 2.daļa" debitēs režisors Vladislavs Nastavševs. Izrāde būs turpinājums Jaunajā Rīgas teātrī iestudētajai izrādei "Peldošie-ceļojošie. 1.daļa", līdz ar to šī būs iespēja uzzināt par tēlu tālākajām gaitām.

Nākamā gada sākumā teātra Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos izrāde "Doriana Greja portrets", kuru iestudēs režisore Laura Groza-Ķibere. Viņa galvenajām lomām izraudzījusies aktierus Daini Grūbi un Juri Žagaru.

Savukārt martā skatītāju vērtējumam tiks nodota Džilindžera iestudētā drāma "Hercogs", kurā titullomu atveidos Artūrs Skrastiņš.

Pavasarī pie skatītājiem nonāks arī kādreizējā Liepājas teātra mākslinieciskā vadītāja Rolanda Atkočūna izrāde "Karmena", kurā galveno lomu atveidos Ilze Ķuzule-Skrastiņa.

Ierastā Vecgada koncerta pirmizrāde notiks 16.decembrī, un koncertu iestudēs režisors un Liepājas teātra direktors Herberts Laukšteins.

Savukārt teātra jaunā sezona tiks noslēgta ar jau par tradīciju kļuvušo "Spanovska ballīti".

Teātra Mazajā zālē jaunās sezonas pirmā pirmizrāde notiks jau 18.septembrī, un tā būs režisora Genādija Ostrovska iestudētā psiholoģiskā drāma "Mīļākais". Šajā izrādē teātrī debitēs Elīna Vaska, kuru skatītāji iepazina spēlfilmā "Es esmu šeit".

Režisors Mihails Gruzdovs Mazajā zālē iestudēs izrādi "Klusā daba ar resno puisēnu", kas pirmizrādi piedzīvos novembrī, bet pēc Kalniņas iestudētās izrādes "Fantāzijas mērce jeb Kad Dievam jāsmejas" pirmizrādes nākamā gada martā vēl viena pirmizrāde būs gaidāma maijā, un tā būs vācu režisora Franka Heuela veidotā izrāde "Uzvarētājs var būt tikai viens".

Kamerzālē pirmā pirmizrāde notiks novembra beigās, un tā būs Petrenko iestudētā izrāde "Brutāls un dēls", februārī sekos režisora Mārtiņa Eihes iestudējums, aprīlī Intars Rešetins kā režisors piedāvās iestudējumu "Mūsējās", maijā pirmizrādi piedzīvos Gundara Silakaktiņa iestudējums "Mizerija" un Grozas-Ķiberes iestudējums "Šaubas".