Jaunuzceltā koncertzāle "Lielais dzintars" jau tuvākajā laikā plāno pieņemt darbā māksliniecisko vadītāju, intervijā "Rietumu radio" sacīja "Lielā dzintara" valdes locekle Baiba Bože.

Par to gadumijas priekšvakarā informēja aģentūra LETA. Intervijā irliepaja.lv iepriekšējā dienā Bože gan neko tādu nepieminēja, tikai stāstīja, ka SIA "Lielais Dzintars", kam pašvaldība uzticējusi koncertzāles vadīšanu, "komanda ir stabila un gandrīz pilnā apjomā". Bože portālam arī izteicās, ka šai komandai ir "atbilstoša administratīvi mākslinieciskā kapacitāte". Savukārt SIA "Lielais Dzintars" iepriekšējais vadītājs un koncertzāles atklāšanas programmas mākslinieciskais vadītājs Ints Dālderis šo kapacitāti vairākkārt apšaubījis.

Jau vēstīts, ka koncertzālei "Lielais dzintars" noslēgusies sadarbība ar Intu Dālderi, kuram bija noslēgts autoratlīdzības līgums par atklāšanas programmas un vasarā notikušā mākslas foruma "Atklāj savu dzintaru!" veidošanu.

"Mēs esam veiksmīgi sadarbojušies mākslinieciskajā jomā, un šī sadarbība ir veiksmīgi noslēgusies," iepriekš aģentūrai sacīja Bože. "Tas, protams, neizslēdz, ka arī nākotnē varētu dažādos projektos turpināt sadarboties, bet ilgtermiņā mākslinieciskajam vadītājam diezgan daudz laika jāpavada šeit, uz vietas, un plānojam, ka šajā pozīcijā meklēsim cilvēku un veiksim personāla atlasi. Tas ir aktuālais jautājums, un domāju, ka nākamā gada sākumā mēs to jau būsim atrisinājuši."

Intervijā irliepaja.lv un "Rietumu radio" Bože arī iezīmēja 2016.gada programmas norises "Lielajā dzintarā", uzsverot, ka tie būs dažādu žanru pasākumi.

No vērienīgākajiem projektiem, pēc Božes sacītā, izceļams Džordža Geršvina operas "Porgijs un Besa" iestudējums ar amerikāņu solistu piedalīšanos, tāpat baleta iestudējums sadarbībā ar Igaunijas nacionālo baletu. Iecerētas arī vairākas laikmetīgās mākslas izstādes, no kurām pirmā tiks atklāta jau janvāra beigās, kā arī kino demonstrējumi.

"Ļoti būtisks aspekts ir jauno klausītāju izglītošana, un ir plānotas vairākas izglītības programmas, kas papildinās esošo Liepājas simfoniskā orķestra piedāvājumu bērniem," uzsver Bože.

Koncertzāles "Lielais dzintars" būvniecība tika sākta 2013.gadā, un tā izmaksāja vairāk nekā 30 miljonus eiro, vēl gandrīz 10 miljonus eiro izmaksāja projektēšana, interjers un aprīkojums. Būvniecībai tika piesaistīti gan Eiropas Savienības struktūrfondu, gan valsts līdzekļi.

Astoņus stāvus augstās ēkas kopējā platība pārsniedz 14 000 kvadrātmetru. Koncertzālē ir trīs zāles dažāda mēroga un mūzikas žanru koncertiem, teātra izrādēm, izstādēm un saviesīgi vakari.