Otrdien, 25.novembrī, ar ļoti ilgiem un dārdošiem aplausiem, un skaļu "mīlam un lepojamies" Liepājas teātra kolektīvs sveica savus Spēlmaņu nakts laureātus.

Uz simboliskā sarkanā paklāja tika sumināti gan balvas saņēmušie – Piafas lomas atveidotāja Agnese Jēkabsone kā Gada aktrise un Skatītāju simpātija, Anete Berķe kā Labākā aktrise otrā plāna lomās, režisore Laura Groza-Ķibere – kā Skatītāju simpātiju balvas ieguvēja un par Gada kustību mākslinieci atzītā Liene Grava (nebija klāt), gan balvām nominētie – aktieris Edgars Ozoliņš, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis.

Kā uzsvēra teātra direktors Herberts Laukšteins, tie, kas šobrīd atrodas uz sarkanā paklāja, ir „aisberga redzamā daļā”, neredzamā ir viss lielais teātra kolektīvs kopumā jeb, kā sveicot laureātus norādīja Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, – visi, sākot ar abām kasierēm lielveikalā „Rimi” (tirgo teātra biļetes – S.P.), beidzot ar teātra direktoru.

Sveicēju pulkā esošais domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Vitkovskis, kurš nav liepājnieks, bija spiests atzīt, ka viņa vecie draugi uz Liepāju tagad brauc vispirms teātra dēļ, un tikai pēc tam – „ciemos pie manis”.

Pēc sirsnīgiem sveicieniem, ziedu pušķiem un „aploksnēm” visi baudīja pašvaldības, teātra un kafejnīcas „Darbnīca” kūkas un kliņģerus, lai pēc tam turpinātu darbu pie topošajiem jauniestudējumiem – Dž.Orvela „1984” (režisore Laura Groza-Ķibere), un E.T.A. Hofmana „Zelta pods” (režisors Jans Vilems van den Boss).