Liepājas Bērnu un jaunatnes centra kora studijas "Solo" vokālais ansamblis (pedagoģes Evija Goluba un Ilze Valce) iekļuvis konkursa "Balsis 2015" finālā Rīgā.

Lai nokļūtu konkursa finālā, kas 9. maijā norisināsies Rīgā, bija nepieciešams izcīnīt augstākās pakāpes diplomus gan pilsētas, gan novada vokālo ansambļu skatēs, informē Liepājas Bērnu un jaunatnes centra skolotāja Evija Goluba.

Vokālās mūzikas konkursā "Balsis 2015" kopumā piedalījās 123 vokālie ansambļi (1250 dalībnieki) un bija pārstāvētas visas vecuma grupas: jaunākā (1.– 4. klase) – 37 vokālie ansambļi; vidējā (5.–9. klase) – 58 vokālie ansambļi un vecākā (10.–12. klase) – 28 vokālie ansambļi. "Solo" startēja vidējā vecuma grupā, kurā bija vislielākais kolektīvu skaits.  Dalībnieki – kolektīvi visā Latvijā ieguva divdesmit trīs augstākās pakāpes, piecdesmit vienu I pakāpi, trīsdesmit deviņas II pakāpes, sešas III pakāpes, kas ir labs kvalitatīvais rādītājs paveiktajam darbam.

Šis ir studijas līdz šim augstākais sasniegums, tādēļ esam gan pārsteigti, gan gandarīti vienlaikus par ieguldītā darba novērtējumu, un ar prieku un lepnumu pārstāvēsim mūsu pilsētu Rīgā.