Liepājas mūsdienu vizuālās mākslas kopizstādei "Es šajā laikmetā", kas no līdz 30.novembrim skatāma Liepājas mākslas vidusskolas zālē, darbus pieteikuši 40 autori.

Lai arī šogad izstādes telpu platības ierobežojuma dēļ mākslinieku pieteikto darbu skaits ir mazāks nekā iepriekšējos gados, izstāde izvērtusies nosvērta, atklājot Liepājas mākslas vērtības un attīstības procesus. Izstādē ar saviem darbiem galvenokārt piedalās sabiedrībā atzīti un novērtēti mākslinieki, atstājot aiz sevis jauno mākslinieku paaudzi, informē Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Izstādes darbu skates vadmotīvs – pamudināt māksliniekus sajust sevi šajā laikmetā. Saprast, kas uztrauc un ko šodien jūt mākslinieks, modinot sabiedrību uz savstarpēju dialogu.

Mākslai ir sociāla funkcija. Mākslinieks nestāv ārpus sabiedrības. Mākslinieka nozīmīgākais uzdevums ir veidot savu mākslu – mākslu, kas tiek izlietota, uzklausīta un novērtēta. Viens no mākslas galvenajiem noteikumiem ir apkārtējās vides dzīva interese un līdzdalība. Mākslinieks spēj atbrīvot, pārkārtot, radīt un kritizēt mūsu neorganisko, tehnisko un patērētāju vidi.

Māksla spēj mainīt indivīda un sabiedrības dzīvi. Tā ir unikāls saziņas veids, kas ietver visu cilvēcisko pieredzes gammu un cilvēku iesaista gan emocionāli, gan intelektuāli. Māksla palīdz izprast dzīves jēgu un dod iespēju cilvēkiem runāt par sarežģītām problēmām un emocijām.

Šogad, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, izstādes darbus paredzēts žūrēt tās noslēgumā, paredzot arī skatītāju balvu. Kultūras pārvaldes nodrošinātais veicināšanas balvu fonds ir Ls 500. Liepājas muzejs plāno iegādāties vienu darbu muzeja mūsdienu mākslas darbu kolekcijas papildināšanai.

Ikviens interesents aicināts uz Liepājas mūsdienu mākslas izstādes "Es šajā laikmetā" atklāšanu 2. novembrī plkst. 17 Liepājas mākslas vidusskolas izstāžu zālē Alejas ielā 18.