Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē atvērta divu fotogrāfu – rīdzinieces Ilonas Pulkstenes un liepājnieka Agra Klestrova – melnbalto fotodarbu kopizstāde.

Rīdziniece, profesionālā studijas "Benini” fotogrāfe Ilona Pulkstene skatītājiem piedāvā izstādi "Zovi menja Lavlada" (Lavlada ir Pulkstenes pseidonīms). Savukārt Agris Klestrovs rāda fotoprojektu "Ceļš gada garumā" – kailfoto sēriju, kas tapusi dažādos gadalaikos uz dažādiem Latvijas ceļiem.

Lai gan abu mākslinieku rokraksti, tehnika, skatījums ir krasi atšķirīgi, viņus vieno melnbaltā fotogrāfija un interese par sievietes ķermeņa atainojumu tajā.

Abus fotomāksliniekus šajā izstādē „savienojis” studijas „Fotast” vadītājs Jānis Vecbrālis.

Pulkstenes iecienītie žanri ir inscenēti portreti un erotiska, šajā nozarē viņa izpelnījusies Eiropas profesionālo fotogrāfu federācijas kvalifikāciju (QEP).

Kā izstādes atklāšanā atzina Klestrovs, viņš baidījies, ka uz pieredzējušās fotomākslinieces Ilonas Pulkstenes darbu fona viņa fotogrāfijas varētu pazust, taču fotostudijas vadītājs iedrošinājis, un nu ar rezultātu varot būt apmierināts.

Ilona Pulkstene portālam atklāja, ka viņu interesē arī vīrieša ķermenis, kas nav mazāk daiļš, taču „vīrieši ir kautrīgāki”, un saņemt viņu atļauju izstādīt Pulkstenes studijā tapušos darbus esot daudz grūtāk.

Fotomāksliniece pastāstīja, ka visus viņas darbos redzamos eksotiskos tērpus, cepures, rotājumus saviem modeļiem viņa darina pati, turklāt no lētiem un visiem pieejamiem materiāliem – A4 formāta papīra lapām, papīra dvieļiem, diegiem utt.

Jau vēstīts, ka Ilona Pulkstene piedalās dažādos foto projektos, ir Baltijas foto festivāla "ART CAMP" radošā direktore, meistarklašu kuratore un pasniedzēja. Fotogrāfe strādājusi starptautisku fotoizstāžu un konkursu žūrijās. Dalība dažādos starptautiskos fotoprojektos dod iespēju māksliniecei papildināt meistarību, tikties ar ārzemju kolēģiem, kas ļauj paplašināt profesionālo redzesloku.

Ilona Pulkstene ir piedalījusies izstādēs Latvijā un ārzemēs – Lietuvā, Baltkrievijā, Krievijā, Itālijā, Izraēlā, Vācijā, Francijā u.c. Viņa ir starptautiskā fotosalidojuma "The Amber breeze" daudzkārtēja apbalvojumu ieguvēja.

Fotogrāfs Agris Klestrovs dzīvo un darbojas Liepājā, ir Liepājas tautas fotostudijas "FOTAST" un fotogrāfu apvienības "Usmas darba grupa" biedrs. Galvenokārt fotografē portretus un mākslas kailfoto.

Ar fotogrāfiju Agris Klestrovs aizraujas kopš bērnības kad kopā ar vecāko brāli fotografēja ar tēva „Zenit” aparātu. Bildes paši attīstīja vannas istabā. Jau nopietnāk viņš fotogrāfēšanai pievērsās apmēram pirms astoņiem gadiem. Šajā laikā mākslinieks ir piedalījies daudz un dažādās fotoizstādēs un ir bijušas trīs personālizstādes.

Klestrova izstāde "Ceļš gada garumā" ir fotoprojekts, kurā katru mēnesi gada garumā fotografēja vienu sievieti uz dažādiem ceļiem un celiņiem.

Izstāde skatāma līdz 19. oktobrim. Ieeja bez maksas.