Desmit dienas, no 10. līdz 20.martam, Latvijas filmu studija “Mistrus Media” sadarbībā ar „Intuition films&docs” no Francijas Liepājā veidoja dokumentālu filmu par ebreju meiteni.

Kā portālu informēja “Mistrus Media” projektu vadītāja Daiga Livčāne, dokumentālā filma “Sorella” ir stāsts par Liepājas un ebreju kopienas vēsturi pagājušā gadsimta sākumā. Filma veidota kā patiess stāsts, balstīts uz dokumentālu materiālu par 11 gadus vecās meitenes Sorellas Epšteinas dzīvi pirms viņas nošaušanas Šķēdes pludmalē, Liepājā, 1941.gada decembrī.

Filma paredzēta izrādīšanai Francijas televīzijas kanālā "France 5".

Filmas veidotāji ir francūži Žeroms Perno un režisors Filips Labruns. Ieceres pamātā ir fotogrāfija, kas uzņemta Šķēdē, 1941.gada decembrī, kur redzama Sorella ar tuviniekiem īsi pirms nošaušanas. Fotogrāfijā viņas seja nav redzama, tās vietā ir balts plankums. Režisors vēlas mēģināt “atdzīvināt” laiku un notikumus pirms kara Liepājā, caur dokumentālām liecībām un cilvēku atmiņām parādīt pirmskara, pirms okupācijas Liepāju, un mēģināt saprast, kādēļ viss noticis tā, un ne citādāk.

Saistībā ar filmas “Sorella” uzņemšanu, tika, filmētas daudzas Liepājas vēsturiskās vietas, intervēti vairāki liepājnieki.

Filmas veidotāji pateicas par atbalstu Liepājas domei, Liepājas ebreju draudzei un Ilanai Ivanovai personīgi, Liepājas tiesai, Liepājas teātrim, Liepajas muzejam,Gunāram Silakaktiņam, Ainai Burijai liepājniekiem – Fanijai, Eidijai, Irmai un Edmundam, kā arī visiem Kūrmājas prospekta 27.nama iedzīvotājiem