"Lielās mūzikas balvu 2014" nominācijā "Gada uzvedums" saņem Kristapa Pētersona opera "Mihails un Mihails spēlē šahu", kurā viens no diriģentiem ir arī LSO diriģents Atvars Lakstīgala.

Tā šoreiz ir vienīgā balva, kas saistīta ar Liepāju.

Atvars Lakstīgala Lielajai mūzikas balvai bija nominēts arī par izcilu Ludviga van Bēthovena "Trešās simfonijas mibemolmažorā op.55" atskaņojumu 25.septembrī Vidzemes koncertzālē "Cēsis" interpretāciju. Savukārt uz "Gada jaundarba" titulu pretendē arī Santas Ratnieces "Septītais Liepājas koncerts klavierēm un orķestrim", kura pirmatskaņojums notika XXII Starptautiskā pianisma zvaigžņu festivāla atklāšanas koncertā 23.aprīlī Liepājā. To Latviešu biedrības namā izpildīja Vestards Šimkus un Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Lakstīgalas vadībā. Šajā kategorijā liepājniekus izkonkurēja Andris Dzenītis par "E[GO]" – koncertu saksofonam un orķestrim, kura pirmatskaņojums notika Latviešu simfoniskās mūzikas lielkoncertā 25.janvārī Lielajā ģildē. Koncertā piedalījās saksofonists Arvīds Kazlausks, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Normunds Šnē.

Otrdien, 3.martā, Latvijas Nacionālajā operā "Lielo mūzikas balvu 2014" kategorijā "Par izcilu sniegumu" saņēma operdziedātājs Egils Siliņš, savukārt kategorijā "Gada koncerts" balvu saņēma operdziedātāja Inga Kalna, ziņo LETA.
Kategorijā "Par mūža ieguldījumu" balvu saņēma diriģents Mariss Jansons, kuram šī balva jau ir pasniegta ārzemēs.

Nominācijā "Eiropas nozīmes mūzikas notikums Latvijā" sudraba statueti ieguva projekts "Bahs. Pasija. Rīga.", kas noritēja aprīlī Rīgas Domā, Svētā Pētera baznīcā un Svētā Jāņa baznīcā. Koncerts bija "Rīga 2014 – Eiropas kultūras galvaspilsēta" programmas notikums.

Kristapa Pētersona opera "Mihails un Mihails spēlē šahu" LNO, kuras diriģenti ir Ainārs Rubiķis un Liepājas simfoniskā orķestra diriģents Atvars Lakstīgala un režisors ir Viesturs Meikšāns tika nosaukta par "Gada uzvedumu". Opera bija Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas notikums.

"Par izcilu interpretāciju" laureāta godā tika čelliste Sola Gabeta ar solopartiju Pētera Vaska Otrā čellkoncerta "Klātbūtne" pirmatskaņojumā 25.oktobrī Lielajā ģildē. Viņa uzstājās kopā ar "Sinfonietta Rīga" un diriģentu Normundu Šnē.

Kategorijā "Par izcilu darbu ansamblī" "Lielās mūzikas balvu 2014" balvu saņēma ērģelniece Kristīne Adamaite.

Par "Gada jauno mākslinieku" tika atzīts sitaminstrumentālists Jānis Bombizo-Fedotovs. "DNB bankas" speciālo balvu "Par talantu audzināšanu" saņēma pedagogs, diriģents un komponists Jānis Kaijaks.

"Lielā mūzikas balvas" pasniegšanas ceremonija, kurā tika paziņoti laureāti deviņās kategorijās, notika LNO. Pasākumu organizēja "Latvijas Koncerti" sadarbībā ar Kultūras ministriju.