Līdz 20.jūnijam Liepājas Pētertirgū ne tikai gurķi, tomāti, zemenes, stādi utt., bet arī "GOVS" – Gunta Otaņķa (GO) un Vara Siliņa (VS) gleznu ekspozīcija zem klajas debess.

Māksla pieder tautai un mākslai ir jānāk pie tautas, nevis otrādi, portālam pauda Varis Siliņš, atbildot uz jautājumu – kāpēc tirgus placī?

"Cik daudz cilvēku iet uz kaut kādām izstāžu zālēm? Man šķiet šeit, tirgū, cilvēki visgodīgāk pateiks: "Kas šis par sūdu?!" vai – "O, šitais man patīk!" Tie ir tādi veselīgi spriedumi."

Veselīga bija arī izstādes atklāšana, starp citu, dienā, kad Vari svin sava vārda svētkus, – ar pienu, cepumiem, turklāt pulksten 10.30 no rīta.

Abi izstādes autori cer, ka tagad "daba darīs savu", proti, lietus, labākajā gadījumā arī krusa, zemestrīce, vulkāns un varbūt kaijas (uz putniem lielas cerības licis Varis Siliņš) vai "cilvēciskais faktors" būs laba pārbaude mākslas noturībai.

Guntis Otaņķis sprieda, ka varbūt kādas neizturīgākas krāsas pazudīs, kādi akcenti nāks klāt, un pavisam labi būtu, ja kāds darbs tiktu "aizstiepts prom" – tas būtu apliecinājums tam, ka glezna tik tiešām ir ko vērta. Tiesa, tirgus teritorija gan vakaros tiek slēgta, un diez vai gaišā dienas laikā kas tāds varētu notikt.

Guntis Otaņķis: "Savos darbos apzināti esmu licis kopā nesaderīgas krāsas, līdz ar to man gribas redzēt, kas tur īsti būs, kad lietus un krusa darbus sakapās, un tās krāsas, kas nāk nost, aizies."

Abi mākslinieki izstāžu publikai vairāk vai mazāk zināmi – Guntis Otaņķis glezno, ir "Tējas istabas" valdes priekšēdētājs, vada arī savu mākslas studiju. Savukārt Varis Siliņš bez tā, ka audzina trīs meitas un strādā Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā, arī glezno, taču galvenokārt mākslā sevi uzskata par scenogrāfu – tikko aizvadīta pirmizrāde Valmieras teātrī, kur arī tapušas šobrīd Pētertirgū izstādītās gleznas.