Rakstnieku savienības (RS) Liepājas nodaļa kopš janvāra sākuma palikusi bez savām biroja telpām, kas līdz šim atradās Liepājas Latviešu biedrības namā.

"Leļļu teātrim bija vajadzīgs vairāk telpu, un kāpēc lai viņi meklētu kaut kur citur, ja tieši blakus bija mūsu birojs, turklāt ar janvāri mūsu noslēgtais īres līgums beidzās," portālam pastāstīja nodaļas vadītāja un RS valdes locekle Sandra Vensko.

Tas, ka šobrīd nodaļa ir bez savām telpām, netraucēs turpināt iesākto, apliecināja Vensko. Arī šogad būšot gan semināri un konkursi, gan Egona Līva balvas "Krasta ļaudis" pasniegšana, gan Dzejas dienu sarīkojumi, ko nodaļa rīkoja kopā ar Kultūras pārvaldi, Skolotāju asociāciju, Piejūras literāro akadēmiju, Liepājas universitātes Humanitāro institūtu un citiem. Gatavojoties Latvijas simtgadei, nodaļa arī cer izdot dažas grāmatas, piemēram, ko līdzīgu pirms desmit gadiem klajā laistajam Liepājas literātu prozas krājumam "Ar sakņu sajūtu vējā", kura izdošanu iedvesmoja rakstnieks Olafs Gūtmanis.

Lai gan ikdienā biroja telpas nodaļai nav vajadzīgas astoņu stundu garumā, tomēr "gribētu nelielu telpu, kur satikties, pārspriest ieceres un projektus", atzina Vensko.