Muzeja nodaļā "Liepāja okupāciju režīmos" skatāma izstāde "Dzintara meklētāji", kas parāda jūras krastā izskalotā saules akmens daudzveidību un krāšņumu liepājnieku darinātos priekšmetos.

Krāšņais jūras krastā atrastais saules akmens izstādē saistāms ar 82 Liepājas muzeja krājuma priekšmetiem – tautas lietišķās mākslas studiju “Dzintars, “Kursa" un kombināta “Māksla" meistaru 1980.gados darinātām dzintara rotām – saktām, piespraudēm, aproču pogām, gredzeniem, kaklarotām, dzintara kuloniem, informē Liepājas muzeja direktores vietniece krājuma darbā Guna Dancīte.

Izstādi papildināta ar 1960.gadā ražoto radio uztvērēju "Dzintars", kā arī izcilā latviešu gleznotāja Edgara Iltnera (1925 – 1983) darbu "Dzintara meklētāji" (1959). Viņa 1950.–1960. gadu mijā radītie darbi ar dzīvi apliecinošiem tēliem ievadīja jauna laikmeta sākumu latviešu glezniecībā.

Edgars Iltners, būdams viens no skarbā stila paaudzes klasiķiem un socreālisma modernizētājiem, pēc formas un satura jauninājumiem tiekdamies, pārsteidza laikabiedrus ar negaidītiem individuālā rokraksta pavērsieniem.

Dzintars savu aktualitāti nav zaudējis arī mūsdienās – tā vārdu pasaulē nes daudzveidīgi dzintara darinājumi, kosmētika, pārtikas preces un galu galā arī Dzintara vārdā nosauktie vīrieši. Katram dzintars saistās ar ko citu: vienam – ar sauli, citam ar jūru, bet daļai ar Liepājas pilsētu, kuras jūrmalā kādreiz meklēts dzintars.

Sadarbībā ar Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeju, izstādi lieliski papildina Māra Maskalāna fotogrājijas. Fotomākslinieks ir portretējis    Latvijas Dzintarus – dažādu profesiju vīriešus, kuru vārds ir Dzintars.

Māris Maskalāns (1971) ir profesionāls operators un režisors, kurš kopš Kultūras akadēmijas beigšanas strādā Vides filmu studijā par operatoru un režisoru, fotografēšanu saglabādams kā hobiju.

Izstāde bez maksas aplūkojama Liepājas muzeja ekspozīcijā "Liepāja okupāciju režīmos" Ukstiņa ielā 7/9 līdz 29.martam.