Piektdien, 1.maijā, pulksten 16 galerijā "Sv. Jāzepa tornis" Rakstvežu ielā 13 tiks atvērta Jekaterinas Karpovas fotoizstāde "Lielās pilsētas mazā dzīve".

Fotogrāfiju kopa "Lielās pilsētas mazā dzīve" ir veltījums šodienai, mēģinājums ieskatīties kādas pilsētas ikdienas dzīvē. Klusā, mierīgā, neievērojamā, neizskaistinātā dzīvē. Fotoizstāde ir savdabīgs filozofisks pētījums par to, kā ikdienā izskatās pilsēta ar rītdienu, personīga mākslinieciskā skatījuma atspoguļojums.

Strādājot pie kolekcijas, fotogrāfe veica pilsētas dzīves izpēti ar fotomākslas palīdzību – sekoja tai pa pēdām ar fotokameru, dokumentējot it kā pašsaprotamās situācijās un ainās, centās nofiksēt netveramo pilsētas dvēseli. Viena gada laikā Jekaterina radīja fotomateriālus, kuros atspoguļota viņas izpratne par kādas pilsētas nemanāmo ikdienu – pilsētas mazo dzīvi. Darba laiks – viens gads – tika noteikts apzināti, lai izpētītu pilsētas dzīvi gadalaiku mijā, paskatīties uz vienu un to pašu ainu dažādos laikos un apstākļos. Izpētīt, izanalizēt un atgriezties pie sākuma, lai izdarītu secinājumus – gads kā noslēgta cikla simbols. Fotogrāfijās Jekaterina izceļ melno un balto, bet pārējos toņus reducē līdz minimumam. Fotoattēls sanāk telpisks un, kā teica viens amata brālis, ļoti grafisks.

Jekaterina Karpova dzimusi 1985.gada 11.februārī Ventspilī. 2009.gadā absolvējusi Latvijas Lauksaimniecības Universitāti, kur ieguvusi profesionālā bakalaura grādu specialitātē "Ainavu arhitektūra". 2014.gadā ieguva maģistra grādu mākslā Liepājas Universitātē, izstrādājot pētījumu ar fotomākslas palīdzību. Ar fotomākslu nodarbojas kopš 2001.gada. Vizuālās mākslas pamatus ieguvusi Mārītes Klušas mākslas studijā, bet pirmā izpratne par fotogrāfiju apgūta ģimenē, pašmācības ceļā. Liela loma mākslinieciskās gaumes un drosmes attīstīšanā fotomākslā bija Modernās Mākslas Klubam [MMK]. Fotografēšanas prasmju pilnveide regulāri notiek dažādās studijās, fotokursos, meistarklasēs, semināros, plenēros un radošajās nometnēs.
Patlaban Jekaterina vada fotografēšanas nodarbības tiem, kas nesen uzsākuši foto gaitas, darbojas kā piesaistītā ainavu arhitekte dažādos projektos un nodarbojas ar rasēšanu pamatdarbā.