Liepājas teātrī jau gandrīz mēnesi notiek darbs arī pie Jaroslavas Pulinovičas lugas "Žanna" iestudējuma Dž. Dž. Džilindžera režijā ar Inesi Kučinsku titullomā.

Jaroslava Pulinoviča ir 1987.gadā Omskā dzimusi jaunā dramaturģe, kuras vārds Latvijā vēl nav tik pazīstams, savukārt pasaulē viņas lugas tiek iestudētas regulāri – ASV, Lielbritānijā, Polijā, Ukrainā, Igaunijā, Krievijā. Par saviem darbiem jaunā dramaturģe nominēta vairākām prēmijām un saņēmusi balvas un kritiķu atzinību.

Lugas centrā ir materiāli nodrošināta un ietekmīga sieviete Žanna un viņas mīļotais – daudzus gadus par viņus jaunākais Andrejs. Viņas dzīve šķiet nevainojama līdz mirklim, kad Andrejs paziņo, ka pamet Žannu jaunas meitenes dēļ, kura gaida viņa bērnu. Šajā brīdī mainās visa dzīve un mainās arī Žanna, atklājot, uz ko ir spējīga sieviete, kad viņai tiek salauzta sirds.

Vairākos monologos (atklājoties citiem varoņiem, savam mirušajam tēvam vai sarunājoties pašai ar sevi) pamazām tiek atklāta Žannas līdzšinējās dzīves skumjā pieredze, sniedzot izskaidrojumu viņas rīcībai pēc Andreja aiziešanas.

Titullomā aktrise Inese Kučinska, pārējās lomās – Mārtiņš Kalita, Ilze Jura, Leons Leščinskis, Everita Pjata, Signe Ruicēna, Kaspars Kārkliņš, Rolands Beķeris, Anda Albuže, Kaspars Gods un Armands Kaušelis.

Ar šo iestudējumu kā scenogrāfe Liepājas teātrī debitēs arī Ilze Vītoliņa, kura ir arī šī iestudējuma kostīmu māksliniece. Radošajā komandā pie izrādes tapšanas strādā arī horeogrāfe Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis. Lugu tulkojis Ilmārs Šlāpins.

Pirmizrāde paredzēta 7. novembrī.