Aivaram Lembergam ir pretenzijas pret finansējuma palielināšanu Liepājas koncertzālei, piektdien sacīja Valdis Dombrovskis, kurš pēc darba vizītes Saldū pievienojās “Vienotības” komandai Liepājas Latviešu biedrības namā.

Pēc premjera teiktā Liepājas pašvaldības vēlmi pēc lielāka Eiropas struktūrfondu finansējuma par apsolītajiem sešiem miljoniem latu valdība nevar apmierināt tiešā veidā, jo “iedot papildu finansējumu tāpat vien nevar”. Iebildumi varot būt citu pašvaldību vadītājiem. Liepājas mēra vadītās Liepājas partijas partnera “Zaļo zemnieku savienības” premjera kandidāts Aivars Lembergs jau esot cēlis pretenzijas pret to.
Viena iespēja būtu nodalīt no tehniskā projekta to daļu, kas attiecas uz mūzikas skolas izvietošanu, un pēc tam valsts varētu finansēt to kā atsevišķu projektu. Otra iespēja pēc Dombrovska teiktā būtu koncertzālei trūkstošos līdzekļus rast no Liepājai piešķirtā Eiropas Reģionālās attīstības fonda pilsētvides prioritātes projektiem paredzētā finansējuma, ko pēc tam valsts varētu kompensēt. “Taču,” sacīja Dombrovskis, “nupat jau laiks kļūst svarīgs, un šogad noteikti jānonāk līdz secinājumiem”.
Kā portāls jau iepriekš rakstījis, joprojām nav saņemts pozitīvs ekspertīzes atzinums par Liepājas koncertzāles Lielais Dzintars tehnisko projektu, kurš otrreiz nodots projektētājam kļūdu labošanai.