Valsts Kultūrkapitāla fonds (VKKF) mērķprogrammas "Latviešu oriģinālmūzika" otrajā konkursā atbalsts ticis arī Liepājas teātra iestudējumam.

Ar 1600 eiro atbalstīta Kārļa Auzāna oriģinālmūzikas radīšana izrādei "1984" Liepājas teātrī.

1500 eiro piešķirti Riharda Zaļupes simfonijas "Namejs" tapšanai, kā arī Viļņa Šmīdberga skaņdarbam simfoniskajam orķestrim "Jūras vārti".

VKKF atbalstījis arī Kārļa Vanaga "Latviešu džeza svītas" tapšanu un Raimonda Tigula darbu jauktajam korim un instrumentu grupai.

Kopumā atbalstīti 29 projekti, sadalot 27 150 eiro. Lielākais finansējums – 2000 eiro – piešķirts Andra Dzenīša projektam "(Sin)fonietta", Andra Vecumnieka "Sinfonia C", kā arī Uģa Prauliņa projektam – simfonija "Symphony in Rock".

Ar VKKF atbalstu oriģinālmūziku rada arī Indra Riše, Anitra Tumševica, Anna Veismane, Maija Einfelde, Kārlis Lācis, Mārtiņš Viļums, Santa Ratniece, Alvils Altmanis, Jānis Lūsēns, Selga Mence, Emīls Zilberts, Līga Celma-Kursiete, Arturs Maskats, Linda Leimane, Raimonds Petrauskis, Ēriks Ešenvalds, Aivars Kalējs, Aleksejs Peguševs, kā arī Evija Skuķe, Krists Auznieks un Anna Ķirse.

Mērķprogrammā "Latviešu oriģinālmūzika" tiek atbalstīta jaunu dažādu žanru un stilu oriģināldarbu radīšana, sekmējot radošās darbības izcilību. Kā informēja Vērdiņa, konkursā tika iesniegti 40 projekti un kopējais iesniegto projektu pieprasītais finansējums bija 87 023 eiro.