Liepājā tapis moderns zivju pirmapstrādes cehs, kurā sākta mencu filejas ražošana, aģentūrai BNS pastāstīja Latvijas Zvejas produktu ražotāju grupas valdes priekšsēdētājs Igors Markuševskis.

Projektu, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus, īstenojusi Latvijas Zivju produktu ražotāju grupa, kurā apvienojušies 12 Latvijas zvejas uzņēmumi. Kopumā investējot aptuveni vienu miljonu latu, uzņēmuma "Kursa" teritorijā vispirms tapusi moderna saldētava, bet šogad uzbūvētas telpas mencu filejas ražošanai.

Produkciju paredzēts saldēt un eksportēt uz Zviedriju, bet perspektīvā plānots fileju pārdot arī Vācijā un Francijā, klāstīja Markuševskis. Viņš norādīja, ka, apstrādājot mencas, zvejnieki iegūs produkciju ar augstāku pievienoto vērtību.