16. februārī Liepājas Latviešu biedrības namā norisinājās "Liepājas Kultūras balva 2017" svinīgā apbalvošanas ceremonija. Gada balvu kultūrā saņēma desmit spilgtākie notikumi.

Ar metālmākslinieka Reiņa Kuncīša darinātajām apbalvojuma statuetēm "Liedags" tika godināti desmit nozīmīgākie un spilgtākie 2017. gada kultūras notikumi un personības Liepājā.

"Kultūras notikums ir izdevies, ja par to runā – apspriež, kritizē, izceļ un slavē. Liepājai šogad ir izdevies gūt tik pilnu emociju spektru, cik vien kultūra spēj dot. Liepājniekiem un pilsētas viesiem ir bijusi iespēja baudīt dažādus un ļoti atšķirīgus pasākumus un notikumus. Tas pierāda, ka Liepājas kultūras dzīve ir bagāta un svarīgākais – ļoti dažāda! Arī Liepājas Kultūras balvas 2017 laureātu loks uzskatāmi demonstrē, ka tieši šeit ir īstā Latvijas kultūras galvaspilsēta!" sacīja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

Par 2017. gada notikumu kultūrā tika nosaukta un galveno balvu saņēma Liepājas teātra izrāde "Precības".

Ar apbalvojumu "Liepājas Kultūras balva 2017" tika godināti:

Koncertzāle "Lielais dzintars" par koncertu sēriju "Pasaule Lielajā dzintarā", iezīmējot Liepājas pilsētu pasaules mūzikas kartē.

Koncertaģentūra "Laba mūzika" par augstvērtīgu mūzikas piedāvājumu Liepājā, organizējot festivālu "Sensus".

Liepājas simfoniskais orķestris par koncertdarbības un ierakstu augstu starptautisku novērtējumu.

Galerijai "Romas dārzs" par jaunas kultūrtelpas galerijas – antikvariāta "Romas dārzs" izveidi.

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola par džeza mūzikas tradīciju iedibināšanu Liepājā, organizējot izglītojošu pasākuma sēriju "Jam Session".

Folkloras grupa "Zari" par jaunu folk mūzikas skanējumu un sasniegumiem mūzikā, izdodot debijas albumu "Sazaroti".

Tēlnieks Egons Peršēvics par savdabīgu redzējumu un nozīmīgu tēmu aktualizēšanu sabiedrībā.

Vokālais ansamblis "Gaismiņa" par izciliem starptautiskiem panākumiem 2017. gadā.

Vēsma Lēvalde par grāmatu "Hamleta vārdi", kā nozīmīgu kultūrvēsturisku darbu.

Papildu apbalvojumiem, 4200 eiro lielo naudas balvu fondu, Liepājas Kultūras balvas 2017 žūrijas komisija lēmusi sadalīt vairāku nominantu starpā – dodot motivāciju jaunu projektu un jaunu darbu uzsākšanai un radīšanai. Naudas balvas saņēma Vēsma Lēvalde 1000 eiro, vokālais ansamblis "Gaismiņa" 1000 eiro, Egons Peršēvics 1100 eiro un grupa "Zari" 1100 eiro apmērā.

Iesniegtos pieteikumus Liepājas Kultūras balvai 2017 izvērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Atis Deksnis, Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja vietnieks Nauris Lazdāns, aktieris Kaspars Gods, dzejniece Jana Egle, māksliniece Dace Dēliņa-Lipska, laikraksta "Kurzemes vārds" žurnāliste Ilze Kļepikova un žurnāliste un televīzijas raidījumu vadītāja Eva Johansone.