No šodienas jau var iegādāties biļetes uz Liepājas Simfoniskā orķestra 137. koncertsezonas atklāšanas koncertu 16.septembrī pulksten 18 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars".

Ar šo koncertu kā galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Liepājas Simfoniskajā orķestrī darbu uzsāks izcilais un pieredzējušais lietuviešu maestro Gintars Rinkevičs.

Latvijas publikai labi zināmais maestro Gintars Rinkevičs ir viens no izcilākajiem starptautisku atzinību guvušiem lietuviešu diriģentiem, Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijas profesors, Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra dibinātājs (1988), mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. Vairāku starptautisku sacensību, toskait Herberta fon Karajana konkursa laureāts. Kopš 2007. gada Gintars Rinkevičs ir Novosibirskas akadēmiskā simfoniskā orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents. No 1996. līdz 2003. gadam bijis Latvijas Nacionālās operas galvenais diriģents, no 2007. līdz 2009. gadam – galvenais viesdiriģents. Divkārtējs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts (1997, 2000), Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieks.

Savu pirmo sezonu Liepājas Simfoniskajā orķestrī Gintars Rinkevičs atklās ar vienu no visu laiku slavenākajiem vokāli instrumentālajiem opusiem – Karla Orfa "Carmina Burana", jeb "Bavārijas dziesmām". 19. gadsimta sākumā benediktiešu klosterī tika atrasts dzejas krājums ar 11. un 12. gadsimtā tapušiem tekstiem augšvācu un latīņu valodās, kas uzbur Hanzas laika sadzīves ainas un iepazīstina ar tā laika tikumiem, ēšanas paradumiem un gadskārtu ritumu. Jaunu skanējumu šiem tekstiem piešķīra Karls Orfs – gan viņa kantātē "Carmina Burana", gan senajās vārsmās, mīlas dziesmas mijas ar rindām, kas piesātinātas ar parupju viduslaiku humoru, himniski pacilātas frāzes ar azartspēļu un dzīru attēlojumu, patriotiskas jūtas ar erotisku jūsmu.

Koncertā piedalīsies arī Valsts Akadēmiskais koris "Latvija", Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas zēnu koris un solisti – soprāns Ērika Elofa, tenors Andris Lapiņš un baritons Šarls Raiss.

Biļetes uz LSO koncertiem pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv. LSO atbalsta Latvijas Kultūras ministrija, Valsts Kultūrkapitāla fonds un Latvenergo.