Marta pirmajā nedēļas nogalē, 3. un 4.martā, dziesminieces Austras Pumpures audzēkņi, Austrasbērni, aicina uz lielo sadziedāšanos festivālā "Austrasdienas 2018" Liepājā.

"Austrasdienas" ir dziesminieces Austras Pumpures iedvesmots koncertu cikls – tā ir skaista tradīcija, kas vieno un katru gadu martā sirsnīgos koncertos kopā sauc Austras Pumpures audzēkņus, dziesminiekus, dzejniekus, domubiedrus un klausītājus. Austrasbērni aicina turpināt tradīciju, ar pateicību pieminot leģendāro dziesminieci un viņas devumu Latvijas kultūrā. Koncertos, kā ierasts, skanēs komponista Imanta Kalniņa un Austrasbērnu radītās dziesmas, kā arī latviešu tautasdziesmas.

"Austrasdienas" jau tradicionāli tiks atklātas Liepājā marta pirmajā nedēļas nogalē, 3. un 4.martā, kad kopā sanāks un muzicēs Austrasbērni gan no Liepājas, gan Rīgas, lai klausītājiem sniegtu trīs koncertus.

Gatavojoties šī gada "Austrasdienām" Austrasbērni nākuši kopā mēģinājumos, lai restaurētu un gaismā celtu Imanta Kalniņa II programmu, kuru Austra Pumpure pirmoreiz skatītājiem sniedza 1979. gada 18. septembrī Rīgā Nacionālā teātra Aktieru zālē. Austrasbērnu izpildījumā 3.martā pulksten 15 Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības "Vaduguns" zālē atkal skanēs tādas dziesmas kā "Akāciju palags", "Balāde par viņu un viņu", "Dziesma Sniegbaltītei", "Es redzēju sapnī", "Bāka", "Sveces dziesma", "Mīlestība divreiz neatnāk", "Blūzs", "Romantika", "Čigānu dziesmiņa" un citas.

Savukārt sestdienas, 3.marta, vakarpusē, pulksten 19, ikviens klausītājs un interesents aicināts uz Austrasbērnu sadziedāšanos topošajā "Austras istabā", kas mājvietu atradusi mākslas galerijas "Romas dārzs" pagrabstāvā, Zivju ielā 3. Austrasbērni aicina gan uz jaunās, vēl neiekārtotās telpas ieskandināšanu, gan uz kopīgu "Austras istabas" vīzijas radīšanu. Austrasbērnu sadziedāšanās – tā ir īpaša "Austrasdienu" daļa, kurā konkrēta koncertprogramma netiek sastādīta un tiek dota vieta improvizācijai un radošiem pārsteigumiem, mijoties ar klausītāju pieprasītām dziesmām. Austrasbērni priecēs klātesošos gan ar pašu radītām dziesmām, gan ar citām sev tuvām un mīļām dziesmām.

Tradicionāli "Austrasdienās" notiek arī tautasdziesmu koncerts, kuros Austrasbērni aicina uz kopīgu sadziedāšanos latviešu tautasdziesmās. Svētdien, 4.martā, pulksten 13 folkloras centrā "Namīns", Bāriņu ielā 32, skanēs gan Austras Pumpures dziedātās tautasdziesmas "Māte savas meitas sauca", "Saule rāja mēnestiņu", "Upe nesa ozoliņu" un daudzas citas, kā arī dažādas Austrasbērnu iemīļotas latviešu tautasdziesmas.

Koncertos Liepājā ieeja ir par ziedojumiem "Austras istabas" labiekārtošanai, kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanai un Austras ideju turpinājumam.

"Austrasdienas" rīko "Austras biedrība". Koncertu norisi Liepājā atbalsta Liepājas Kultūras pārvalde un Liepājas Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienība "Vaduguns". Ieeja par ziedojumiem.

10. un 11.martā "Austrasdienas" turpināsies Rīgā – plašāka informācija par koncertprogrammu atrodama mājas lapā www.austrasbiedriba.lv un biļetes pieejamas SIA "Biļešu Paradīze" kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv .