"Akti naktī" radošā komanda un producents Aivis Neimanis svētdien, 17.septembrī, izplatījuši paziņojumu, ar kuru informē par to, ka laikmetīgās mākslas festivāls "Akti naktī" nenotiks.

Paziņojumā teikts:

"Es, Aivis Neimanis, un mana radošā mākslas festivāla komanda vēršamies pie Jums, cerot uz abpusēju sapratni.

Tam, kam lemts būs notikt – notiks! "Akti naktī" apmeklētāji ir raduši redzēt, dzirdēt, sajust šo mākslas festivālu zināmā kvalitātē, apzinātā brieduma un spēju balansā, katrs caur savu pieredzes un redzējuma prizmu. Tas, ka māksliniekiem ir ko, kur un kam rādīt, paust un sniegt, ir vairāk kā skaidrs! Māksla ir gan laikmetīga, gan mūžīga, kurai bieži pat nav nepieciešama liela auditorija.

Diemžēl, neviens pasākums mūsdienās nevar notikt bez finansiāliem resursiem,neskatoties uz mākslinieku altruismu, rīkotāju entuziasmu un mākslas baudītāju pieprasījumu, kā konstatējums tam, ka lielākā māksla vēl joprojām,lai bezmaksas kultūras un mākslas pasākumi notiktu, ir prasme piesaistīt un sabalansēt to ar materiālo pasauli.

Visticamāk, mums pietrūka talanta, laika, vārdu, apavu pāris iestāžu, sponsoru un instanču apstaigāšanai, papīra – ideju prezentēšanai, nekaunības, viltības, zināšanu papildus finanšu resursu piesaistei. Banāli, bet pietrūka visnemākslinieciskākā mūsdienu resursa – NAUDAS!

Tāpēc "Akti naktī" komanda oficiāli paziņo : LAIKMETĪGĀS MĀKSLAS FESTIVĀLS "AKTI NAKTĪ 2017" NENOTIEK!

Izsakām Jums lielu pateicību par mums veltīto laiku, talantu un gatavību upurēties mākslas vārdā, kā arī, pasakāmies par jau ieguldīto darbu un entuziasmu.

Mēs ļoti ceram uz Jūsu atsaucību un vēlmi sadarboties nākotnē, kad būsim raduši risinājumu esošai situācijai".

Festivālam vajadzēja notikt no 18. līdz 23.septembrim.

Kā portāls jau rakstīja, pašvaldība atteica līdzfinansējumu festivālam, motivējot ateikumu ar to, ka pārāk vēlu iesniegta tāme. Kādu laiku festivāla rīkotāji vēl uzskatīja, ka tomēr varēs iztikt bez pašvaldības naudas.