Laikmetīgās mākslas naktī "Akti Naktī", 26.septembrī, būs iespējams vērot vairāk nekā 20 radošus projektus, kuros kopumā piedalīsies ap 150 mākslinieku

26.septembrī, iestājoties tumsai, Liepājā norisināsies laikmetīgās mākslas nakts "Akti Naktī", kurā tiks iedzīvinātas ar vēsturiskiem stāstiem apvītas mājas un ielas. Pasākumā būs vērojamas Latvijā atpazīstamu profesionāļu mākslas performances – laikmetīgā deja, dzeja, mūzika, teātris, māksla, video instalācijas un kino.

Laikmetīgās mākslas naktī "Akti Naktī" būs iespējams vērot vairāk nekā 20 radošus projektus un mākslinieku stāstus, kuros vienuviet vīsies fantāzija, sapņi un realitāte. Sākot no kino filmām, video instalācijām un beidzot ar laikmetīgās dejas izrādēm, operu, dažādu žanru mūziku un neredzētiem mākslas priekšnesumiem.

Kopumā pasākumā piedalīsies ap 150 mākslinieku no visas Latvijas, kā arī savu radošo projektu, sadarbībā ar pašmāju māksliniekiem, piedāvās mākslinieki no Francijas.

Ar savu jaunradi liepājniekus šogad iepazīstinās māksliniece Adriana Roze, Latvijas Kultūras akadēmijas studenti un absolventi, kas piedāvās laikmetīgās dejas izrādes un performances Olgas Žitluhinas vadībā – kā vienojošu elementu visiem nakts priekšnesumiem, Varis Klausītājs aicinās uz zīmējumu un teātra izrādi, būs Annas Ķirses laikmetīgo operu cikls "LULU", Totaldobže, Trihars u.c.

Šī gada laikmetīgās mākslas nakts "Akti Naktī" tēma ir haosa simetrija, attīstot tēmu – haoss kā radošo procesu aka, no kā cilvēks smeļas un rada. Šajā pasākumā tiek atklātas aizvien jaunas kultūras vērtības, aktualizēta neierastā pilsētvide, veicinot arī dažādu mākslas jomu sintēzi un inovācijas, kas piešķir ikdienišķām lietām un vietām neparastu sajūtu.

"Akti Naktī" rīko Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar festivāla koncepcijas autoru un ilggadējo producentu Aivi Neimani.

Ieeja pasākumos apmeklētājiem būs bez maksas.