Sākusies ar Vidzemes skati Alūksnē, amatierteātru iestudējumu skate "Gada izrāde 2016" turpinās ar Kurzemes skati Ventspilī, kur liepājnieki savas izrādes spēlē sestdien, 25.februārī.

Pavisam trīs dienās skatītājiem Ventspilī tiks piedāvāti 18 amatierteātru iestudējumi. Liepāju skatē pārstāv Liepājas tautas teātris ar Olafa Gūtmaņa dzejas uzvedumu "Dzimtās zemes kārs un gaismas izslāpis" (režisore Ināra Kalnarāja), Jauniešu teātra studija ar Ērika Vilsona lugas "Kur ir mana mamma?" iestudējumu (režisors Juris Ločmelis) un Metalurgu tautas teātris ar Aspazijas lugas "Boass un Rute” iestudējumu (režisore Daina Kandevica).

Izrādes vērtēs režisors Valdis Lūriņš, teātra kritiķe Ieva Rodiņa un teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore, teātra portāla "Kroders.lv" galvenā redaktore Līga Ulberte.
 
Žūrija amatierteātra iestudējumu vērtē kopumā pēc literārā materiāla izvēles atbilstības, režisora darba, aktieru darba, scenogrāfijas un vizuālā noformējuma, kā arī izrādes koptēla.

Skates fināls norisināsies 22.aprīlī un 23.aprīlī Dailes teātrī. Finālā tiks parādīti apmēram desmit veiksmīgākie iestudējumi, kuri sacentīsies par galveno titulu "Gada izrāde 2016".

Par skates fināla dalībnieku var kļūt amatierteātris, kura iestudējums reģionālajā skatē novērtēts ar 45 – 50 punktiem. Finālistus žūrija paziņos līdz 2017.gada 3.aprīlim.