Starptautiskās akcijas "Muzeju nakts" laikā mākslas galerija "Romas dārzs" vērs durvis un piedāvās daudzveidīgu programmu, informē galerijas vadītājas asistente Ieva Dzintare.

Tostarp, no pulksten 22 līdz 23 galerijas telpās norisināsies mūziķes Dārtas Tisenkopfas solokoncerts "Te it kā pa sapņiem…".

Dārta Tisenkopfa galerijā "Romas dārzs" atskaņos programmu, kur apmeklētājiem būs unikāla iespēja piedzīvot, tik reti koncertos un solo izpildījumos sastopamo, nedaudz noslēpumaino un mistisku noskaņu caurvīto arfas instrumenta skanējumu. Programmā klausīitājiem būs iespēja dzirdēt komponistu Domeniko Skarlati, Johannesa Brāmsa, Johana Sebastiana Baha, Marsela Turnjē, kā arī Virdžilio Mortari muzikālos opusus

Dārta par savu soloinstrumenta izvēli stāsta: "Mācījos mūzikas skolā klavieru klasē no bērnu dārza vecuma, bet arfu atklāju pusaudzes gados un tūlīt jutu vajadzību tuvoties šim instrumentam, kura skaistums, forma un maģiskums mani vilināja. Manā ceļā nebija šķēršļu, jo vecāki man deva iespēju studēt šī instrumenta spēli, es gribēju un varēju spēlēt, un par to esmu pateicīga.

Klasiskā arfa ir īpašs instruments: aristokrātisks, jūtīgs, ar sarežģītu mehāniku. Tajā ir enģeliskums un vieglums, kas vienlaikus prasa arī stāju un velnišķīgu izturību. Arfists spēlē pretēji gravitācijai gan ar rokām, gan ar kājām un sirdsdarbība spēlējot paātrinās. Domāju, ka labas arfas spēles tehnikas galvenais noslēpums ir līdzsvars un darbs ar visu ķermeni, protams, tas ir arī darbs ar prātu.

Arfa man ir instruments, caur kuru sadzirdēt savu cilvēcību. Tā mani ir veidojusi, audzinājusi, vadījusi tālos ceļos, piepildījusi neskaitāmas stundas manas dzīves un rosinājusi domāt."

Dārta Tisenkopfa 2018.gadā ar izcilību absolvējusi un ieguvusi maģistra grādu arfas spēles specializācijā Parmas konservatorijā, Itālijā, pie profesores Emanuelas Degli Esposti. Studējot apguvusi arī baroka lautas spēli pie profesora Gian Luca Lastraioli. Mūziķe regulāri koncertē kā soliste un kamermūziķe un kopš 2019.gada janvāra darbojas Liepājas Simfoniskā orķestra sastāvā. Vairākkārt uzstājusies "Orchestra Regionale Emilia-Romagna" un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra sastāvā.

Mūziķe iepriekšējā muzikālajā darbībā guvusi atzinību vairākos starptautiskos konkursos, tostarp, 2018.gadā ieguvusi 1. prēmiju XXVII starptautiskajā kamermūzikas konkursā "Riviera della Versilia – Daniele Ridolfi" Itālijā, un 1. absolūto prēmiju starptautiskajā muzikālā izpildījuma konkursā "Clara Wieck Schumann", kā arī 3. prēmiju starptautiskajā arfistu konkursā "Suoni d’arpa".

Ieeja uz ikvienu Muzeju nakts norisi galerijā "Romas dārzs" – bezmaksas.

Muzeju nakts Liepājas galerijā "Romas dārzs" tiek organizēta sadarbībā ar Liepājas muzeju un tā līdzfinansējumu.