Otrdien, 5.jūnijā, pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības namā tiks atklāts mākslinieces Benitas Bitānes jubilejas izstāžu cikla turpinājums "Laikabiedru portreti Benitas Bitānes gleznās".

Izstādē būs skatāmi gan pavisam jauni un vēl neredzēti gleznojumi, gan senāk tapuši mākslinieces darbi – sākot no 80. gadiem līdz šodienai. Ekspozīcijā būs mākslinieces dzimtās pilsētas radošo profesiju pārstāvju un citu dzīves laikā iepazīto cilvēku portreti, kuri dažādos mākslinieces dzīves periodos bijuši vienmēr līdzās. Mākslinieces darbi tapuši iespaidojoties no tās lielās mīlestības pret dabu, it īpaši jūru, kuras iespaidos katru gadu rodas ar vien jauni eļļas tehnikā radīti darbi, niansēti tverot katru vissīkāko detaļu.

Benitas Bitānes radošā pieredze vairojusies, strādājot glezniecībā, scenogrāfijā, vadot plenērus, vingrinot roku grāmatas mākslā un preses grafikā, kā arī vairojot savas un audzēkņu atziņas mākslas pedagoģijā.

Benita Bitāne beigusi Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolu un absolvējusi Mākslas akadēmiju ar diplomdarbu "Zvejnieku ostā" Eduarda Grūbes vadībā.

60. un 70. gados Liepājas teātrī strādājusi par vecāko mākslinieci dekoratori, kur vēlāk apstiprināta kā scenogrāfe. Strādājusi kopā ar tādiem režisoriem kā O.Kroders, A.Migla, P.Vīksna un V.Zvaigzne. 12 gadus līdz 1988.gadam strādājusi par pedagoģi Lietišķās mākslas vidusskolā, pēc tam darbojas kā brīvmāksliniece, visus spēkus veltot glezniecībai. 1982.gadā uzņemta Latvijas Mākslinieku savienībā. Izstādēs Benita Bitāne piedalās kopš 1958.gada.

Izstāde "Laikabiedru portreti Benitas Bitānes gleznās" būs skatāma no 1.jūnija līdz 1.jūlijam. Ieeja bez maksas.