No 1. līdz 31. oktobrim Liepājas Latviešu biedrības namā interesentiem būs skatāma Liepājas Universitātes lektora Andra Millera personālizstāde "Piemare".

Tajā būs arī skatāmas A.Millera kā piemarieša vizualizācijas mākslas darbos, kurus veidos bakalaura studiju programmas "Māksla" 2010. gada absolventi. Savukārt 12.oktobrī pulksten 19 ikviens tiek aicināts uz tikšanos ar māksliniekiem.
Izstādē ir aplūkojamas Lejaskurzemes jūras un piejūras ainavu, kā arī tēmas, kurās cilvēks attēlots ainavās, informē LiepU sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Milberga.

Mākslinieks Andris Millers par izstādi stāsta: "Savā laikā es studentēm solīju, ka viņu veidotos darbus par sevi es iekļaušu savā personālizstādē, tagad solījumu izpildu. Darbi veido vairākus ciklus – jūra, Liepājas pilsētas vēsturiskais mantojums arhitektūrā, liepājnieki, filozofiskā roku tēma. Pretstatam būs arī aplūkojami Norvēģijas fjordu skati. Ainavās, it īpaši mākoņos, cenšos notvert to noskaņu, ko virspusēji skatoties ne katrs var uztvert."

Izstādē pārsvarā būs skatāmi darbi no mākslinieka pēdējās piecgades veikuma. A. Millera darbi ir gleznoti ar eļļas krāsām, savukārt absolventes (Gita Karlsone, Ineta Klāsone, Ance Markovska, Nansija Gūtmane, Uļjana Šmina,  Daiga Tiļļa un Inese Pāvila) darbus radījušas, izmantojot dažādus mākslinieciskās izteiksmes līdzekļus – ogli, zīmuļus, akvareļkrāsas, eļļas krāsas utt.

Izstāde notiek Letonikas 5. kongresa Liepājas konferences "Piemares ļaudis un likteņi" ietvaros sadarbībā ar Liepājas Universitātes Kurzemes Humanitāro institūtu.