Ceturtdien, 6.oktobrī, bibliotēkā "Vecliepājas rūķis" rakstnieks Ēriks Kūlis atvēra divas savas jaunākās grāmatas – romānu un dokumentālu atmiņu skiču krājumu.

Grāmatu prezentāciju rakstnieks bija uzticējis aktierim Gunāram Kugrēnam, kuram arī pašam netrūka, ko piebilst pie rakstītā. Piemēram, ka viņš personīgi bijis pazīstams ar 95% no krājumā "Iesākumā bija vārds" aprakstītajiem dzejniekiem, mūziķiem, māksliniekiem, arī ne liepājniekiem, kā dzejnieci Liju Brīdaku, kura bijusi aktiera pirmā literatūras skolotāja.

Gunārs Kugrēns lasīja arī fragmentus no otras grāmatas – romāna "Vainīgais". Savukārt mūziķis Valdis Aivars improvizēja, meklēdams un atrazdams piemērotāko muzikālo fona rakstītajam un lasītajam vārdam.

Grāmatas vienlaikus klajā laidušas divas izdevniecības – "Jumava" un "Zvaigzne ABC".

"Jumava" izdevusi krājumu "Iesākumā bija vārds", kurā apkopotas Ērika Kūļa savulaik laikrakstos “Diena”, “Literatūra un Māksla”, “Kurzemes Vārds” publicētās skices par vairāk vai mazāk pazīstamiem liepājniekiem (pēc autora sacītā – ap 80% no aprakstītajiem ļaudīm) un ne tikai liepājniekiem: dzejniekiem, mūziķiem, māksliniekiem –  Ēvaldu Vilku, Marinu Kosteņecku, Olafu Gūtmani, Vari Braslu, Jāni Peteru, Ēriku Hānbergu, Māri Čaklo, Egonu Līvu, Liju Brīdaku un daudziem citiem. Portretu skices papildinātas ar šābrīža atmiņām par rakstu varoņiem.

Apgādā "Zvaigzne ABC" klajā nācis rakstnieka jaunākais romāns "Vainīgais", kas stāsta par internātskolas vecākās grupas audzēkņiem un problēmām, ar kuru viņi saskaras, stāvot uz lielās dzīves sliekšņa.