Apgāds "Jumava" patriotisma nedēļas priekšvakarā laidis klajā "Latvijas leģendu" sērijas sesto grāmatu. Tās atvēršana notiek 11.novembrī pulksten 14.45 Liepājas Universitātes 227.auditorijā.

Gatavojoties mūsu valsts simtajai gadadienai, "Jumava" nolēmusi Latvijas jaunajai paaudzei — latviešu tradīciju pārmantotājiem — pastāstīt par 100 leģendārām Latvijas personībām un notikumiem, portālu informēja izdevniecības reklāmas daļa. Par grāmatu tās idejas autors Andrejs Ēķis saka: "Personības veido vēsturi. Tāpēc mums jāzina savas Latvijas leģendas. Tās rūpīgi jāpieraksta un jāliek grāmatās, lai nebūtu neviena Latvijā dzīvojoša cilvēka, kas Latvijas leģendas nezinātu. Tad Latvija būs mūžīga".

Latvijas prezidents Raimonds Vējonis grāmatas priekšvārdā raksta: ""Latvijas leģendas" ir par cilvēkiem, kuri ar savu darbu, talantu un uzdrīkstēšanos ir radījuši būtiskas un nezūdošas vērtības Latvijas kultūrā, tautsaimniecībā, sportā un sabiedrībā. "Kas zina, ko grib, — spēj, ko grib! Centīgs gars ir latvju tautai!", savulaik kā zīmīgu apstiprinājumu tam ir rakstījis viens no viņiem, mūsu tautas lielais dižgars Rainis."

"Ir būtiski neaizmirst par unikālajam Latvijas personībām un interesantajiem faktiem, par Latvijas leģendām. Jo tās iedvesmo. Tās ceļ mūsu patriotismu. Un dažkārt mūsu visnegaidītāko līdzcilvēku veikums ir tik liels un dižs, ka tas ceļ arī mūsu nacionālo pašapziņu. Jo viņu darbs jau tik skaļi runā pats par sevi, ka atliek vien pasaulei atgādināt, ka viņi ir no Latvijas. Tāpēc novēlu ikkatram šīs grāmatas lasītājam stiprināt tos, kuri jau ir ceļā, lai kļūtu par leģendām, un gūt iedvesmu, lai par tādām kļūtu paši!" uzsver Janis Rozenbergs, Cēsu novada priekšsēdētājs.

Gaidīsim Latvijas 100. gadadienu ar jaunāko "Latvijas leģendu" grāmatu, kuras autori ir Pāvils Raudonis, Arvīds Deģis, Kristīne Ducmane, Ilona Bērziņa, Lia Guļevska, Elita Veidemane, Juris Visockis un Imants Liepiņš. Šajās leģendās lasīsim par tādām spilgtām personībām kā mākslinieci Džemmu Skulmi, aktieri Jāni Kubili, komponistu maestro Raimondu Paulu un šķēpmetēju Jāni Lūsi.

Grāmatas prezentācija paredzēta 11. novembrī pulksten 15 Liepājas Universitātes 227. auditorijā. Piedalās vairāki grāmatas autori: Andžils Remess (Liepāja), Arvīds Deģis (Rīga), Imants Liepiņš (Ventspils). Pasākumu vadīs Liepājas Kultūras vadības programmas 1. kursa studenti, bet muzicēs vokālais ansamblis "Gaismiņa" jaunākā un vidējā grupa.

Savukārt Rīga TV24 skatītāji ar "Latvijas Leģendu 6" autoriem varēs iepazīties jau 8. novembrī pulksten 9.30 raidījumā "Dienas personība ar Veltu Puriņu". Viņas viesi būs Leģendu sērijas autori Pāvils Raudonis, Lia Guļevska  un Juris Visockis.

"Latvijas leģendu" sesto grāmatu meklējiet visās Latvijas grāmatnīcās.