Ceturtdien, 12.janvārī, pulksten 18 "Vienotības"atvērtajā birojā Zivju ielā 3 (Romas dārzā), notiks dzejnieces un prozaiķes Janas Egles stāstu krājuma "Gaismā" atvēršanas svētki.

Pērnā gada decembra vidū izdevniecība "Lauku Avīze" laidusi klajā liepājnieces Janas Egles pirmo stāstu krājumu "Gaismā".

Grāmatā apkopoti astoņi stāsti. Starp tiem Prozas lasījumos un Kurzemes prozas lasījumos godalgotie "Tāds rudens", "Lūdzu, lūdzu, lūdzu", kā arī stāsts "Aiziet jūriņā", ar kuru autore ieguva festivāla "Prozas lasījumi 2015"galveno balvu – radošo atvaļinājumu Baltijas rakstnieku un tulkotāju centrā Visbijā.

Jana Egle par grāmatu "Gaismā" saka: "Krājuma caurviju motīvs ir vainas apziņa, sadzīviska vardarbība, bezpalīdzība, – kur tās rodas, kā ietekmē cilvēka tālāko uzvedību, kādas pēdas atstāj liktenī. Visi astoņi stāsti ir par ģimenes attiecībām – par brāļiem, par mātēm un meitām, tēviem un dēliem, un katrā no tiem tiek izvilkti gaismā noslēpumi vai notikumi, kuri tradicionāli mūsu sabiedrībā tiek slēpti vai noklusēti."

Grāmatas atvēršanas svētkos klātesošie dzirdēs krājumā publicēto stāstu fragmentus autores lasījumā. Pasākumā piedalīsies arī dziesminieks Jānis Rūcis. Grāmatu galdā būs iespēja iegādāties krājumu par izdevniecības cenām.

Stāstu krājuma "Gaismā" izdošanu finansiāli atbalstījis Valsts kultūrkapitāla fonds. Jana Egle pateicas arī Ventspils Starptautiskajai Rakstnieku un tulkotāju mājai par iespēju dzīvot un rakstīt tās radošajā vidē.