3.oktobrī pulksten 17 Liepājas muzejā paredzēts atklāt mākslinieka Ivara Heinrihsona personālizstādi “Balets Liepājā. Glezniecība”, portāls uzzināja Liepājas muzejā.

Izstāde tiks atklāta III Starptautiskā Bērnu baleta festivāla ietvaros.

Ivars Heinrihsons ir spožākais liriskā neoekspresionisma pārstāvis latviešu mūsdienu glezniecībā ar izsmalcinātu ahromātisku krāsu paleti, kur melna līnija vai laukums ir pamatu pamats – ekspresija un stabilitāte. Gleznotāja iedvesmas avoti ir ļoti konkrēti un izsaka viņa ego iekšējās izpausmes formas. Balets asociējas ar tiekšanos pēc ideālā, trauslā un baltā.

Mākslinieks Ivars Heinrihsons saka: “Klasiskais balets ar savām “pačkām”, fiksētām pozām un normētiem žestiem rada īpašu nereālu sajūtu gaisotni, ko izjūt ikviens, kas bijis ar to saskarē.
Kaut kad jaunībā gūtais Gulbju ezera baudījums uz mani atstājis neizdzēšamu iespaidu.

Klasicisma “normatīvā” stila un motīvu skaidrība, tiekšanās pēc estētiskas pilnības stāv pāri materiālām problēmām, kas piesārņo mūsu prātus šodien, iedvesmojot mūs nezināmai, ideālai nākotnei.”

Ivars Heinrihsons dzimis 1945.gadā. Mācījies J. Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā (1957-1964), studijas turpinājis Latvijas Mākslas akadēmijā pie profesora E. Kalniņa (1967-1973). Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Izstādēs piedalās kopš 1973. gada gan Latvijā, gan ārzemēs – ASV, Vācijā, Spānijā, Kanādā, Šveicē, Krievijā u.c. Viņa darbi atrodami muzeju kolekcijās un privātkolekcijās visā pasaulē. Ivars Heinrihsons ir Latvijas Mākslas akadēmijas profesors.

Izstāde būs skatāma līdz 12. oktobrim. Ieeja izstādē bez maksas.