Ceturtdien, 19.jūlijā, pulksten 17 Liepājas Latviešu biedrības nama kamerzālē tiks atvērta Ilzes Sīkles memuāru grāmata "Dzīves varavīksne sievietes likteņa barikādēs".

"Kad vecāki jau "aiz varavīksnes loka", saprotu, cik daudz no viņu piedzīvotā palicis neizjautāts un neuzzināts. Lai ar maniem dēliem un mazbērniem nebūtu tāpat, esmu uzrakstījusi savu memuāru grāmatiņu: ļoti intīmi personisku un reizē arī stāstu par manu sabiedrisko darbu, par jautājumiem uz kuriem esmu meklējusi atbildes: kā audzināt bērnu par laimīgu cilvēku? Kāpēc tik daudz zemiskuma cilvēku attiecībās, kuri sākotnē mīlējuši viens otru? Kā seniora gados nekļūt nelaimīgam, kur rast prieku ikdienā?". Uz šiem un daudziem citiem jautājumiem I.Sīkle centusies meklēt atbildes savā jaunajā memuāru grāmatā.

Pirms Atmodas laika Ilze Sīkle Liepājas Pedagoģiskā institūta un Liepājas domes deleģēta kļuva par Latvijas sieviešu biedrības locekli. Nodibināja Liepājas sieviešu biedrību, vēlāk – sieviešu partiju. "Memuāru grāmatiņā ir publicēts arī unikāls foto, kurā redzamas sievietes, kuras pirms 20 gadiem piedalījās Sieviešu partijas dibināšanas kongresā."

"Ar lielu prieku atceros faktu, ka vairāki pilsētā cienījamu amatu veicēji interesējās, vai arī viņi varētu kļūt Sieviešu partijas biedri. Atbildēju – pie Sieviešu partijas varētu būt džentlmeņu frakcija. Kā skaistajā dziesmā "Varēja būt, bet nebij…", norāda I.Sīkle.

Esmu pateicīga Liepājas Universitātei (toreiz LPI) – studiju gadi bija interesanti un radoši. Kad pati kļuvu mācībspēks LPI, ļoti labprāt lasīju studentiem Pedagoģijas vēstures kursu (pedagoga inteliģences pamats, arī speckursu "Sieviete Latvijā un pasaulē", "Tēta un māmiņas skola" u.c.). Ar ļoti dziļu cieņu atceros Liepājas skolu un pirmskolu pedagogu atklātās nodarbības, kuras vēroju kopā ar studentiem kā augstskolas prakses vadītāja – kopā analizējām, mācījāmies", tā par savu dzīves ceļu atminās grāmatas "Dzīves varavīksne sievietes likteņa barikādēs" autore I.Sīkle.

Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespēja grāmatu gan apskatīt, gan arī to iegādāties par īpašu cenu.