Latvijas kori izcīnījuši vairākus desmitus godalgu Rīgā notiekošajās koru sacensībās "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3.Eiropas koru olimpiādē, ziņo LETA.

Latvija pašlaik ir stabila līdere saņemto balvu skaita ziņā.

Trešdienas vakarā tika paziņoti pirmie "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" un 3.Eiropas koru olimpiādes uzvarētāji piecās kategorijās.

Latvijas kori izcīnījuši divus "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" uzvarētāja titulus, kurus ieguva sieviešu koris "Balta" un jauktais koris "Ventspils", 17 zelta un divas sudraba medaļas. Savukārt Eiropas koru olimpiādē iegūti divi čempiona tituli, kurus izcīnīja jauktais koris "Laiks" un bērnu un jauniešu studija "Gaismiņa", sešas zelta un četras sudraba medaļas, kā arī astoņi zelta un desmit sudraba diplomi Atklātajā konkursā.

Gospeļu un garīga satura mūzikā "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" čempiona titulu ieguva "Barnsley Youth Choir" no Lielbritānijas, bet no Latvijas koriem zelta medaļas ieguva "Rīgas Gospelkoris" un "GG Choir". Pieaugušo koru kategorijā uzvarēja sieviešu koris "Balta", bet vēl desmit Latvijas kori ieguva zelta medaļas.

Jauniešu koru grupā "Nāciju Grand Prix Rīga 2017" uzvarēja Pretorijas Universitātes koris "Camerata", folkloras "a cappella" grupā uzvarēja jauktais koris "Ventspils", bet vēl četri Latvijas kori ieguva zelta medaļas, savukārt sakrālajā mūzikā ar pavadījumu uzvarēja bērnu koris "Alye Parusa" no Krievijas, bet Ventspils Mūzikas skolas vokālais ansamblis ieguva zelta medaļu.

Eiropas koru olimpiādē par čempioniem kļuva jauktais koris "Laiks", bet zelta medaļas izcīnīja arī Ogres Kultūras centra jauniešu koris "Impulss". Jauniešu koru grupā triumfēja Šveices koris "Vokalensemble Incantati", savukārt folkloras "a cappella" grupā uzvarēja bērnu un jauniešu studija "Gaismiņa", bet zelta medaļas izcīnīja arī jauktais koris "Laiks" un vokālais ansamblis "Mirgo" no Liepājas.

Atklātajā konkursā, kurā piedalās amatieru kori no visas pasaules, jaukto koru grupā zelta diplomi tika koriem "Burtnieks" un "Impulss", bet sudraba – koriem "Lins", "Atskaņa" un "Wenden". Viendabīgo koru grupā zelta diplomus ieguva kori "Vaiva" un "Ķekava". Jauniešu koru grupā zelta diplomu izcīnīja Cēsu Valsts ģimnāzijas jauktais koris "Tomēr", bet sudraba – jauniešu koris "Lai top" un Rīgas 84.vidusskolas jauktais koris "Harmonija".

Otrā apbalvošanas ceremonija, kurā tiks sumināti labākie kori vēl piecās kategorijās, notiks 23.jūlijā pulksten16.

"Nāciju Grand Prix Riga 2017" un Eiropas koru olimpiādē piedalās vairāk nekā 150 kori un 10 000 dziedātāju no visas pasaules, pārstāvot 39 nācijas.