Koncertuzveduma "Es esmu Liepāja" radošā komanda izvērtējusi iesūtītos darbus un apbalvos katrā žanrā piecus oriģinālāko fotogrāfiju, zīmējumu un literārā teksta autorus.

20. un 21.martā Liepājas Olimpiskā centra arēnā notiks koncertuzvedums "Es esmu Liepāja". Svarīga loma uzveduma tapšanā ir pašiem liepājniekiem. Tāpēc koncertuzveduma veidotāji aicināja šī notikuma satura izveidē piedalīties ikvienu pilsētnieku, lai blakus profesionāļu darbam, koncertuzveduma saturā atspoguļotu arī liepājnieku un Liepājas skarto redzējumu un sajūtas par mūsu Liepāju. Liepājnieki tika aicināti īpaši koncertuzvedumam radīt un iesūtīt gan zīmējumus, gan fotogrāfijas, gan  literārus tekstus.

Šim aicinājumam atsaucās ievērojams skaits interesentu un koncertuzveduma rīkotāji saka paldies ikvienam, kurš fotografēja, zīmēja un rakstīja par mūsu pilsētu. Kopā tika iesūtīti vairāki simti radošu darbu. Šobrīd visi tie darbi, kuri atbilst koncertuzveduma idejai, ir aplūkojami mājas lapā www.esesmuliepaja.lv Šie darbi tiks izmantoti koncertuzveduma veidošanā un kopā ar profesionālu mākslinieku veidoto tie noteikti piešķirs īpašu saturu.

Kā solīts, koncertuzveduma radošā komanda izvērtēja iesūtītos darbus un apbalvos katrā žanrā piecus, komandasprāt, oriģinālāko fotogrāfiju, zīmējumu un literārā teksta autorus. Katrs no apbalvotajiem autoriem saņem ielūgumu divām personām uz koncertuzvedumu "Es esmu Liepāja".

"Es esmu Liepāja" vizuālās mākslas laureāti:
Samanta Geriksone “Līvu Spoka koka muzikālā dvēsele"
Jolanta Vītoliņa “DNB bankomāts"
Jevgenijs Perčatkins “Es esmu Rožu laukums"
Sanija Kluce “Liepājas Valsts 1. ģimnāzija"
Daniels Steblinskis “’Mūsu dzīve turpinās"

"Es esmu Liepāja" fotogrāfijas laureāti:
Linda Kalniņa “Zābaka dziesma"
Inese Stepko “Liepājas ezers un viss dzīvais"
Liene Petrovica “Liepāja tuvplānā"
Sandija Trautmane “Lūriķi"
Valērija Kudrjanoka “Katedrāle"

"Es esmu Liepāja" literatūras laureāti:
Ēriks Pudzēns “Fazer pulkstenis"
Ilze Špaka “Savējais svešinieks"
Ināra Knitnere “Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāle"
Madara Priede “Es esmu Liepājas bruģis"
Paula Jansone “Es esmu autobusa talons"

"Esam ļoti gandarīti par milzīgo atsaucību liepājnieku vidū, kopēji palūkoties radošām acīm uz mūsu pilsētu. Tas ir viens no svarīgākajiem šī projekta mērķiem – iesaistīt šajā stāstā ne tikai dažādu jomu profesionāļus, bet ikvienu interesentu, lai kopēji ļautos radīšanas priekam, kuras pamatā ir piederība īpašai vietai pasaules kartē," par notiekošo gandarīta koncertuzveduma idejas autore un režisore Maija Kalniņa.

Jau ziņots, ka koncertuzvedums "Es esmu Liepāja" notiks 20. un 21.martā, Liepājas Olimpiskā centra arēnā. To veido un tajā piedalās vairāk nekā simts dažādu mākslinieku: Austra Pumpure, Jēkabs Ozoliņš, Igo, Uldis Marhilēvičs, Guntars Račs, Zigfrīds Muktupāvels, Ieva Akuratere, Aivars Hermanis, Ainars Virga, Fēlikss Ķiģelis, Ivo Fomins, Juris Pavītols, Andris Ērglis, Tomass Kleins, Mārtiņš Vilsons, Normunds Kalniņš, Jānis Strazds, Roberts Dinters, Edijs Šnipke, Emīls Dreiblats, Edgars Silacērps, Vilnis Krieviņš, Māris Kupčs, Aivars Meijers, Ivars Kalniņš, Juris Kristons, Ieva Dreimane, Laura Bluķe, Liepājas brāļi, TDA “Rucavietis", koris “Laiks", postfolkgrupa “Zari", Liepājas ģitāristu lielansamblis un citi.

Biļetes visās "Biļešu paradīze" kasēs.

Vairāk informācijas par un ap koncertuzvedumu www.esesmuliepaja.lv