Starp Kurzemes seģenēm un lakatiem, Liepājas muzeja izstāžu zālē, sestdien, 8.martā, bija aicināti nominanti, viesi un plašsaziņas līdzekļi uz Gada balvas kultūrā pasniegšanas ceremoniju.

Balvu pašvaldība iedibināja pērn, un toreiz visu atvēlēto finansējumu – Ls 3000 – žūrija nolēma piešķirt Liepājas teātrim.

Šoreiz bija lemts naudas balvas sadalīt citādi, un par īpašu veikumu un sasniegumiem Liepājas kultūras dzīvē 2012. gadā lielo Kultūras balvu un čeku par Ls  1000 saņēma Liepājas Simfoniskais orķestris un otru tādu pašu balvu un naudas prēmiju – Dace Bluķe.

Orķestris savu apbalvojumu bija izpelnījies par iniciatīvu veicināt latviešu mūsdienu oriģinālmūzikas radīšanu un par izcilu ieguldījumu Liepājas kultūras vēsturē ar Kristapa Pētersona un Ērika Ešenvalda Liepājas koncertiem un to spožu izpildījumu.

Savukārt Dace Bluķe savu balvu izpelnījās par koncertcikla „Iededz gaismu!”, festivāla „Via Baltica” un Starptautiskā ērģeļmūzikas festivāla izveidi, nodrošinot kvalitatīvas mūzikas piedāvājumu Liepājā.

Šo vēsti paziņojam ar īpašu gandarījumu, jo tieši abus lielās balvas ieguvējus bija izvirzījis arī portāls irliepaja.lv

Mazās Kultūras balvas un Ls 200 saņēma vairāki nominanti – Ingrīda Lūre par iniciatīvu, izveidojot Liepājā jaunu kultūras tradīciju – baletmeistara Leona Brunava piemiņai veltītu 1.starptautisko Bērnu baleta un deju festivālu; Sandra Vensko par jauna literārā žurnāla „Vārds” radīšanu un izdošanu, veicinot kvalitatīvu literatūras procesu norisi un attīstību Liepājā un Latvijā; Ilze Balode par izciliem jauktā kora „Laiks” sasniegumiem koru skatēs, par iniciatīvu, un māksliniecisko kvalitāti, izveidojot koncertuzvedumu „Putni” un atskaņojot G.F.Hendeļa oratoriju „Mesija”; Ilze Valce par izcilu kora „Intis” 25. jubilejas koncertu „Paralēles”, Latvijas jauno, talantīgo komponistu piesaisti oriģinālkompozīciju radīšanā koriem un Liepājas pilsētas un novada koru virsvadību gatavošanās procesā XXV Vispārējiem latviešu dziesmu svētkiem; Metalurgu Tautas teātra režisore Daina Kandēvica par Raiņa lugas „Pūt, vējiņi!” izcilu interpretāciju, iegūstot titulu „Gada izrāde 2011”; Laura Kraveca par augstāko apbalvojumu "Lidices rozi" Čehijas 40.starptautiskajā bērnu mākslas konkursā "Lidice 2012".

Pārējie nominanti saņēma pateicības par radošajiem sasniegumiem, popularizējot Liepājas vārdu un kultūru.

Balvu pasniegšanu jaukāku un patīkamāku darīja mūziķa Goran Gora un viņa domubiedru izpildītās dziesmas, kā arī Liepājas Valsts tehnikuma audzēkņu klātais galds ar garšīgajām uzkodām.