Grobiņā, Zentas Mauriņas piemiņas istabās apskatāma Jāņa Anmaņa gleznu izstāde, bet jau ceturtdien, 31.augustā pulksten 18, ikviens gaidīts uz tikšanos ar mākslinieku pašu.

Kā pastāstīja Zentas Mauriņas piemiņas istabu vadītāja Maija Rolava, mākslinieks nopietni gatavojas, lai tiktos ar savas mākslas cienītājiem. “Es zinu, ka būs mūzika, dejas – tango, būs interesantas sarunas – mākslinieks stāstīs par savu nemierīgo radošo dzīvi, mākslinieciskas pārvērtības un arī pārsteigums, par kuru gan neko vairāk es pagaidām nedrīkstu stāstīt," viņa nedaudz atklāja par gaidāmo.

Izstādē "Esmu apmaldījies mēnesdārzā", kas apskatāma Grobiņā, mākslinieks piedāvā gleznas, kas tapušas  laika posmā no 1978. līdz 2013.gadam. Tās ir dabas ainavas ar sirreālu klātesmības sajūtu,  niansēts meitenes portrets, sapņa vīzija, klusā daba un citi. Darbi, kuros ir vēlme iedziļināties un.. varbūt nedaudz pazaudēt šīs pasaules realitāti, noticēt, ka aiz acīm redzamā ir vēl kaut kas, ne visiem atklājams.

Vasaras noslēguma svinēšana – tā mākslinieks Jānis Anmanis pats nosaucis gaidāmo tikšanos ar savu mākslas darbu cienītājiem. Turklāt, ņemot vērā lielo interesi par šo izstādi, tā būs apskatāma nevis līdz 31.augustam, kā sākotnēji bija iecerēts, bet gan pagarināta vēl līdz septembra vidum, informē Grobiņas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Pastore.