3. novembrī plkst. 15 Liepājas mākslas vidusskolā notiks Latvijas Mākslas akadēmijas profesora Pētera Postaža gleznošanas meistardarbnīca, kurā aicināts piedalīties ikviens, kam tas interesē.

Uz meistardarbnīcu aicināti Liepājas mākslas vidusskolas audzēkņi, Liepājas Universitātes studenti, kā arī ikviens, kam ir interesē un kurš vēlas izmēģina roku glezniecībā.

Dalība gleznošanas meistardarbnīcā ir bez maksas.

Kopš 1968.gada Pēteris Postažs ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Viņš rīkojis personālizstādes Rīgā, Liepājā un citās pilsētās, regulāri piedalījies grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Krievijā, Somijā, Zviedrijā, Itālijā, Vācijā, Austrijā un daudzviet citur. Gleznotāja darbi atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja un Latvijas Mākslinieku savienības, Liepājas muzeja, Krievijas Kultūras ministrijas un Krievijas Mākslas fonda īpašumā, kā arī privātkolekcijās Latvijā un ārvalstīs.

Savulaik pēc studijām Latvijas Mākslas akadēmijā, mākslinieks zināšanas papildinājis Pēterburgas Mākslas akadēmijā, Tallinas Mākslas institūtā. Studējis vecmeistaru un laikabiedru pieredzi Eiropas un Amerikas nozīmīgākajos muzejos.

Pēteris Postažs strādā visos glezniecības žanros eļļas, temperas, guašas, pasteļa tehnikā. Gleznās ikdienas norisēm tiek piešķirts vispārinājums, kas vedina uz plašu sakarību apjautu, piešķirot tām simbolisku jēgu. Mākslas kritiķi akcentē renesanses klātbūtni viņa gleznās, kas parādās sarežģītu kompozīciju skaidrībā un perfektajā uzbūvē, zīmējuma izsmalcinātajā elegancē un pilnībā.