Jauno gadu ar vairākām izstādēm Liepājai tuvējos novados un ne tikai tur sākusi fotomāksliniece Irina Tīre, kura izstādījusi savus darbus Jūrkalnē, Medzē, Rucavā.

Kā pastāstīja māksliniece, izstāžu sērija aizsākusies jau pērnā gada nogalē ar fotogrāfiju ekspozīciju "Dzirdēt noklusēto" Jūrkalnes tautas nama plašājā izstāžu zālē.

"Kad izstāde bija begusies, priecīga saņēmu uzaicinājumu no Rucavas kultūras nama vadītājas Staņislavas Skudiķes sarīkot izstādi tur."

Pirms Jaunā gada fotoizstāde arī tikusi iekārtota.

"Paralēli ar izstādes atklāšanu Rucavas bibliotēkā iepazīstināju ar savu grāmatu "Liepāja grafikās" un izkārtoju tur nelielu grāmatā iekļauto pasteļu un zīmējumu izstādi."

Janvāra nogalē savu fotoizstādi Irina Tīre Rucavas kultūras namā nomainījusi ar Māra Uldriķa darbu ekspozīciju – atlasījusi, ierāmējusi un palīdzējusi arī gleznas izkārtot. Šī izstāde skatāma līdz februāra beigām.

"Darīju to aiz cieņas pret Uldriķu dzimtu un arī tāpēc, ka Māra darbi ir tiešām lieliski," saka māksliniece, piebilstot, ka ar nepacietību gaida mākslas zinātnieces Baibas Pīras pētījumu par Māra tēvu, gleznotāju Teodoru Uldriķi. Topošās grāmatas autores vārdā Irina Tīra aicina visus, kam mājās ir kāds Uldriķa, seniora, darbs, darīt to zināmu viņai vai Baibai Pīrai, lai labāk apzinātu Uldriķa atstāto mantojumu, varbūt arī gleznu nofotografēt.

Runājot par savām izstādēm, Irina Tīre pastāsta, ka gandrīz vienlaikus ar Rucavas piedāvājumu saņēmusi uzaicinājumu arī no Medzas.

"Tā kā Jūrkalnē izstādītos darbus jau biju apsolījusi Staņislavai Skudiķei, Medzes kultūras namam sarūpēju citus darbus."

Izstāde "Nāks laiks vietvietām pieturzīmes salikt..." (J.Egle) apskatāma līdz 29.februārim.

Taču tas vēl nav viss, saka māksliniece – būs izstādes arī Liepājā. Viena no tām – fotostudijas "Fotast" izstāde "Krāsu sprādziens", kurā būs skatāmis arī Irinas fotodarbs, jau 4.februārī tiks atklāta kafejnīcā "Darbnīca", savukārt fotostudijas kolēģis Agris Klestrovs iesaistījis mākslinieci savā projektā "Prieks", un 10.februārī bērnu bibliotēkā "Vecliepājas rūķis" tiks atklāta fotogrāfiju un bērnu zīmējumu izstāde.

Bet arī tas vēl nav viss, priecājas māksliniece – vairākus savus melnbaltos darbus viņa nodevusi tradicionālajai fotomākslinieču izstādei "Pasaule sievietes acīm" Haifā, Izraēlā, kurā Irina kopā ar citām liepājniecēm piedalās jau otro gadu pēc kārtas.