Kopš 6. jūnija Pārventas bibliotēkā Ventspilī skatāma Irinas Tīres fotoizstāde "Marianna" un pasteļu izstāde "Liepājas akcenti".

Uz Ventspili izstāde "Marianna" aizceļoja tieši no Liepājas muzeja, kur trijās izstāžu telpās bija skatāma plaša mākslinieces jubilejas gada ekspozīcija.

"Uz Ventspili aizvedu arī pasteļu izstādi "Liepājas akcenti", lai ventspilniekiem parādītu arī mazliet Liepāju," pastāstīja māksliniece. Pasteļi tapuši gan Kleinu rīkotajos plenēros, gan individuāli strādājot, daudzi no šiem darbiem atrodas privātkolekcijās.

Savukārt fotoizstādes galvenais tēls ir liepājniece Marianna, kuru Irina Tīre uzrunāja pēc Liepājas Universitātes simpozija, kura tēma bija "Džezs". Marianna ir gan dziedātāja, kas muzicē kopā ar džeza ansambli, gan triju bērnu māte, gan Liepājas Neredzīgo biedrībā palīdz cilvēkiem apgūt pīšanas prasmi. Fotogrāfijās Irina Tīre atspoguļojusi trauslās, skaistās, talantīgās un pašaizliedzīgās sievietes daudzpusīgās izpausmes dažādās dzīves situācijās.

Interesantas fotogrāfijas tapušas modes mākslinieka un vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva kūrorta modes tērpu izstādē, kas pērn bija skatāma Liepājas muzejā, un šo izstādes daļu Irina Tīre veltījusi savai mammai – Liepājas mākslas vidusskolas Apģērbu modelēšanas un šūšanas nodaļas dibinātājai un ilggadīgai vadītājai – Elizabetei Tīrei. Tāpēc ekspozīcijas vitrīnās redzami arī priekšmeti un fotogrāfijas, kas saistās ar Elizabeti Tīri. Tāpat ekspozīcijā redzamas Irinas Tīres mākslas grāmatas un aksesuāri, kas pieskaņoti fotogrāfijās skatāmajiem vēsturiskajiem tērpiem.

Irina Tīre dzimusi 1937. gada 29. oktobrī Liepājā. Kopš 1978. gada viņa ir Liepājas Tautas fotostudijas dalībniece, kurai piešķirts Starptautiskās fotomākslas federācijas goda nosaukums foto māksliniece. 2007.gadā Irina Tīre saņēmusi titulu "Gada liepājniece".

Izstādes atklāšanu Ventspilī tāpat kā Liepājas muzejā papildināja Raimonda Gabaliņa grupas "Jazz for Five" koncerts, kurā muzicē arī Marianna.