Apgāds "Neputns" laidis klajā liepājnieces Madaras Gruntmanes pirmo dzejoļu krājumu "Narkozes",tas iegādājams visās labkajās grāmatnīcās.

"Tā ir svaiga, ekspresīva un ļoti atklāta dzeja, kurai iedvesma tiek gūta nevis no citu uzrakstītajiem tekstiem, atsaucēm un alūzijām, bet gan no pašas autores piedzīvotā un pārdzīvotā," krājumu raksturo tā redaktors Guntars Godiņš.

"Madara Gruntmane raksta psiholoģiski precīzus un skaudri tiešus dzejoļus," norāda Guntars Godiņš. "Šādā dzejā teksts nav veiklāk vai neveiklāk savirknētu vārdu ornaments, bet tikai nepieciešamais līdzeklis, ar ko iespējams izteikt savas sāpes, prieku, sevi. Gan vārdu izvēle, gan teksta pieraksts ir lakonisks un dinamisks, un raupjā intonācija, ironija un pašironija ļauj pilnībā uzticēties autores teiktajam.

Krājums "Narkozes" ar pilnīgo atklātību, mūsdienīgo un nesamāksloto valodu, ar pārdomāto māksliniecisko noformējumu būs atklājums, jauna nianse pašreizējās latviešu dzejas kontekstā."

Madara Gruntmane (1981) mācījusies Liepājas Emīla Melngaiļa mūzikas vidusskolā, absolvējusi Baltijas Starptautisko akadēmiju kultūras projektu vadībā. Kopš 2010. gada vada radošo apvienību "I Did It" un darbojas kā kultūras pasākumu producente, ir daudzu Latvijā labi pamanītu projektu autore, guvusi arī plašu starptautisku pieredzi. Dzeju raksta kopš bērnudārza. 2014. gadā nosūtīja savus dzejoļus dzejniekam Guntaram Godiņam, kurš iedrošināja dzejoļu krājuma veidošanai. Pirmā publikācija žurnālā "Latvju teksti" 2015. gada jūlijā. Kad vien iespējams Madara dodas uz Parīzi. Piemīt nepārejoša atkarība no saules.

Grāmatas mākslinieks ir Krišjānis Krieviņš.

Cena "Neputna" galerijā 5 eiro.

Grāmatu var iegādāties "Neputna" galerijā Tērbatas ielā 49/51, labākajās Latvijas grāmatnīcās, interneta veikalā www.neputns.lv