Festivāla "Via Baltica" rīkotājs nodibinājums "Via Cultura" ir izveidojis ziedojumu programmu jaunajiem talantiem, atbalstam dalībai mūzikas un mākslas konkursos.

"Dalības maksas starptautiskos konkursos jaunajiem mūziķiem un māksliniekiem bieži vien ir jāsedz pašiem. Tie ir gan ceļa izdevumi, uzturēšanās izmaksas, nemaz nerunājot par konkursu dalības maksu," skaidro "Via Cultura" valdes priekšsēdētāja Dace Bluķe. "Tāpēc esam izveidojuši ziedojumu programmu, lai stipendijas veidā atbalstītu jaunos talantus."

Dalība starptautiskos konkursos ir veids kā Latvijas jaunie mūziķi un mākslinieki var realizēt savu potenciālu, gūt starptautisku pieredzi un ļoti nozīmīgu stimulu tālākajām studijām un attīstībai. Ziedojot jauno talantu atbalstam mēs ieguldām nākamajās kultūras izcilībās, mūzikas un mākslas pedagogos un konkurētspējīgā Latvijas sabiedrībā.

Nodibinājumam "Via Cultura" ir piešķirts Sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Tas nozīmē, ka privātpersonas, kas ziedo no savas algas vai honorāriem nodibinājumam ‘Via Cultura", var šo ziedojumu summu ieskaitīt attaisnotajos izdevumos, iesniedzot Valsts Ieņēmumu dienestam gada deklarāciju, un saņemt atpakaļ 25% no ziedotās summas. Saskaņā ar likumu "Par uzņēmuma ienākuma nodokli" 20. panta 1. daļu, ziedotāji - uzņēmumi, kas ziedo šīm organizācijām, ir tiesīgi samazināt uzņēmuma ienākuma nodokli par 85% no summas, kas ziedotas organizācijām ar Sabiedriskā labuma statusu.

Ziedot ir iespējams gan ziedojumu kastītē festivāla "Via Baltica" laikā pirms pasākumiem, gan ziedojumiem paredzētajā bankas kontā:
Nodibinājums VIA CULTURA
Reģ. Nr.: 40008168445
Banka: Swedbank/ Kods:HABALV22
Konts: LV22HABA0551030499622

Savukārt jaunie mūziķi un mākslinieki, kuri nolēmuši piedalīties straptautiskos konkuros 2017.gadā, par pieteikumiem stipendijai var interesēties, rakstot uz – viacultura.lv@gmail.com.

Šogad festivāla "Via Baltica" programmā ir izcilu Baltijas valstu mākslinieku kamermūzikas un džeza koncerti Liepājā un Kuldīgā, jau pašlaik apskatāmas divas izstādes – lietuviešu mūsdienu grafikas izstāde viesnīcā "Promenade Hotel" un dokumentālā izstāde "Baltijas brīvības ceļš" Liepājas muzeja ekspozīcijā "Liepāja okupāciju režīmos". Vēl programmā būs Pētera Krilova filmas "Uz spēles Latvija" bezmaksas seanss 23.augustā un "Senās uguns nakts" akcija 27.augustā.

Festivāla atklāšanas koncerts notiks ceturtdien, 18.augustā koncertzāles "Lielais dzintars" Lielajā zālē, kad tur uzstāsies prestižais igauņu a capella ansamblis "Estonian Voices", izpildot gan oriģinālkompozīcijas un tautasdziesmu aranžējumus, gan labi pazīstamus pasaules mēroga mūzikas hitus.

Biļetes uz visiem festivāla koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē "bilesuparadize.lv". Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada domes finansiālu atbalstu.  Plašāka informācija par festivālu pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv, kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica, draugiem.lv/viabaltica un facebook.com.