Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola trešdien, 29.maijā, pulksten 17 aicina uz Liepājas reģiona mūzikas skolu stīgu instrumentu audzēkņu koncertu "Mēs esam un būsim…".

Tas notiks koncertzāles “Lielais dzintars" mākslas galerijā "Civita Nova", informē PIKC Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola.

Jau astoto reizi Liepājā notiks festivāls, kurā piedalīsies vijolnieki, altisti un čellisti no Liepājas reģiona  mūzikas skolām. Koncertā jaunie mūziķi uzstāsies kā solisti, būs dzirdami dažāda sastāva kameransambļi un LMMDV Stīgu instrumentu ansamblis.

Festivāla noslēgumā uzstāsies apvienotais reģiona stīgu instrumentu orķestris. Tajā kopā muzicēs apmēram 70 jaunie mūziķi no Liepājas, Aizputes, Nīcas, Nīgrandes, Priekules, Saldus, Pāvilostas un Vaiņodes. Festivāla orķestra vadītāja ir LMMDV skolotāja Beata Zariņa-Blaščinska.

Koncerta repertuārs būs plašs un daudzveidīgs – dažādu stīgu instrumentu tembru skanējumā būs iespējams dzirdēt gan ļoti pazīstamus un populārus, gan Liepājā vēl neskanējušus opusus.

Ieeja festivālā / koncertā ir bezmaksas.