Sestdien, novembrī, par Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra jauniešu kori kļuvušais „INTIS” ar koncertu „Paralēles” atzīmēja savu 25. gadskārtu.

Mākslinieciskā vadītāja, kora dibinātāja un diriģente Ilze Valce uz koncertu bija ielūgusi esošos un bijušos dalībniekus, solistus, Liepājas mūziķus un draugus, lai visus iepricinātu ar lieliskajām Ērika Ešenvalda, Andra Kontauta, Linas Rimšas, Zigmunda Latuškēvica dziesmām, kā arī  kora desmitgadē pirmatskaņoto Martina Palmeri oratoriju „Misa Tango” koncerta otrajā daļā.

Koncerts aizkustināja Latviešu biedrības nama lielo zāli piepildījušo klausītāju sirdis, sasniedzot kulmināciju pirmās daļas beigās, kad arī pati dirtiģente un dziesmas autors – par Kembridžas latvieti kļuvušais Ēriks Ešenvalds – pievienojhās solistiem, diriģēšanu uzticot koristam.

„INTIS” („Iedomāti nepārspējamā trokšņa iracionālas sintēzes”) dibināts 1987. gada 4. oktobrī, un tā dibinātāja un vadītāja visus 25 gadus bijusi dirģente Ilze Valce.
 
Koris guvis uzvaras un izcīnījis 14 atzinības Latvijas un starptautiskos kora mūzikas konkursos, palīdzējis izaugt plejādei veiksmīgu radošu cilvēku.